Utorak, 21 svibnja, 2024

Europom po Zagrebu – Adventska turistička šetnja Zagrebu na dar

Grupa turističkih vodiča i voditelja putovanja ove, 2020. godine, radi od kuće kao i većina ljudi, reći ćemo to tako ako ovu godinu uzmemo s dozom humora.

Da bi se snašli, turistički su vodiči počeli organizirati virtualna putovanja kako bi očuvali zdrav i optimističan duh, ali i ponešto novo naučili, ponovili te se usavršili. Cilj je svojim putnicima dati sliku, zvuk i tekst kojima bi ih upoznali s mnogim svjetskim i domaćim destinacijama.

“Od ožujka svaki petak u 21.00 imamo virtualno putovanje pa smo tako između ostalog posjetili Veronu, Gruziju, Alto Adige, francusku pokrajinu Alzas, austrijska jezera, Sankt Petersburg, Berlin, bili na 73. obljetnici vjenčanja kraljice Elizabete II, Bergamo, Vojvodinu, ali i domaće destinacije poput Virovitice, Karlovca, Zaprešića, Varaždina, Baranje, Krka itd.” poručuje Mihaela Žugec Saračević prof., licencirani turistički vodič za grad Zagreb i Zagrebačku županiju

Sva putovanja se mogu pronaći u Facebook grupi #PutujOdKuće.

“U ovo doba godine najatraktivnija bi bila adventska putovanja, ali kako još uvijek putujemo od kuće, odlučili smo kao licencirani vodiči za grad Zagreb svome gradu i njegovim stanovnicima darovati europske adventske destinacije po Zagrebu, šetnju Europom po Zagrebu. Naše europsko-zagrebačko putovanje zamišljeno je da ove godine europski gradovi dođu k nama u Zagreb pa ćemo tako otkriti našim putnicima gdje se u Zagrebu skriva Brisel, Koeln, Firenca, Venecija, Pariz, Rim, Budimpešta, Beč, Prag, što ih povezuje sa Zagrebom i pružiti doživljaj tih europskih gradova pričom, slikom, glazbom, ali i tipičnim suvenirima, dakle, upravo onako kakvo pravo putovanje treba biti: svim čulima, a u pozadini svega, naš je Zagreb. Nakon šetnje s nama, Zagrepčani i njihovi gosti, gledat će Zagreb drugim očima jer sve je u očima promatrača… I nekoliko povijesno-geografsko-kulturoloških činjenica. Obzirom da su sva događanja u zatvorenim prostorima reducirana, voljeli bismo dati našim sugrađanima još jednu mogućnost doživljaja adventa na način prihvatljiv epidemiološkoj situaciji što znači na otvorenom, u grupi do 25 ljudi i sa zaštitnim maskama, uz dobro raspoloženje i zabavnu atmosferu što pogoduje podizanju imuniteta i zdravlju.” Nastavlja Mihaela.

Još jednom vas pozivamo da posjetite Facebook grupu #PutujOdKuće i proputujete svijet iz udobnosti vašeg doma!

Slične objave