Srijeda, 21 veljače, 2024

Dežmanov prolaz: Povučeno mjesto za ispijanje kave u dobrom društvu

Iako je samo malo udaljen od samog centra grada, te treba protegnuti korak Ilicom da bi došli do njega, Dežmanov prolaz ima svoju posebnu čar kojom privlači mnoge Zagrepčane da se baš tamo okrijepe najdražim im napitkom u društvu najbližih prijatelja.

Unatoč tome što se nalazi uz jednu od najprometnijih zagrebačkih ulica, Ilicu, Dežmanovim prolazom ne prolazi velik broj ljudi, te se time ostvaruje posebna intima koja je vrlo draga mnogim posjetiteljima kafićima koji se nalaze u tom prolazu.

No, jeste li znali da je za Dežmanov prolaz zaslužna židovska obitelj Alexandar, čiji potomci i danas žive u zgradi iznad ulice, odakle im se pruža pogled na terase kafića?

Osim dobre povezanosti s južne strane (Ilica), Dežmanov prolaz se može pohvaliti i blizinom Park šume Tuškanac i istoimene podzemne garaže, za sve one koji imaju problema s potragom parkirnog prostora u centru grada.

Zalazite li u Dežmanov prolaz, ili ipak volite malo veću gužvu oko sebe dok ispijate kavu? Iskreno, nama se baš sviđa atmosfera Dežmanovog prolaza…

Slične objave