Čudni Matoš u Katranu: Advent u poslovnom dijelu Zagreba

Od 1. prosinca poslovni dio Zagreba konačno je dobio svoj Advent. I to onak, za pravo. Ugostitelji, program, uređenje i … super gableci (a gablec je najvažniji dio radnog dana… potvrđeno by Kaufland) i svakodnevni ‘radnički tulumi’ poslije posla.

Otvoreni su od 11,00 sati prijepodne pa sve do ponoći. Dakle, 13 sati bunceka, sarmi, kobasa svih vrsta i divljači, fantastičnih burgera, pohanih goveđih obrazina, krvavica, fritula, štrukli, nizozemskih palačinkica, germknedli, knedlica sa šljivama i čokoladom, kuhanog gina/cidera/vina i ostale cuge u hektolitrima. S promilima i bez (ipak se treba nekako vratiti i doma).

Lokaciju ne možete promašiti – domamit će vas miris hrane, dobra mjuza i blagdanske šarene boje na ulazu odmah s Radničke, prije rotora. Grijalice rade, stolovi su spremni, a ako baš ne želite biti na otvorenom, Matoš & ekipa su pripremili i prekrasan ‘zimski vrt’ tj. dnevni boravak pod krovom u kojemu vas čeka toplina i dekice da ne ozebete dok se družite sa svojom ekipom. Uređen brojnim biljem i teglama, starinskim lusterima, „vekericama“ i prezabavnim retro detaljima, ovaj poluzatvoreni grijani prostor savršen je za sve one koji vole adventska okupljanja, ali i svoj intimni prostor i mir. Baš kao doma. Jedino što doma nemate stari televizor u kojemu su smještene jaslice, a bome niti osobne kuhare koji vam spremaju toplu klopu i super zimske ‘koktele’.

Ali to nije sve! Ono čime Matoš ove godine naprosto oduševljava su svakodnevni ‘Afterwork’ tulumi od 16 sati i popusti i akcije koji idu uz to. Pa tako u ponudi imaju: ponedjeljkom svako peto kuhano vino gratis (taman za počastiti šefa!), utorkom free rakijica za cirkulaciju, srijedom 20 posto popusta na svu kuhanu cugu, četvrtkom isto toliko na gin&tonic, a petkom vas Matoš časti svakim petim Jägermeisterom (ovaj je za vas, ne za šefa). 

O mjuzi (samo urbano, ništa od zavrtanja žarulja) i čagici oko grijalica svaki dan se brinu Božićni jukebox radio i domaći DJ-jevi, a čak tri dana tjedno i domaći bendovi. Sezonu live svirki otvorio je Psihomodo pop, a nastavljaju sutra u petak Tour de Funk, ovu subotu Lana.S (bivše C.U.R.E.), 17.12., La Papa 18.12. Gelato Sisters, 22.12. Anya Alu sa svojim moćnim vokalom! 15.12. u 19,00 sati Shamso 69, frontman Brkova, dolazi Matošu u goste povodom predstavljanja Brkovi piva. Svaki četvrtak i nedjelju DJs by Bolesna braća, a danas 9.12. od 16,00 za DJ pult dolaze Bizzo & Marvel. Pratite objave na službenoj Facebook stranici kako biste bili u toku s terminima koncerata (i ostalih događanja i promocija na lokaciji), ali ukratko: srijedom i petkom od 16 i 19, subotom od 20 sati. Odlično za pustiti mozak na pašu nakon dana u uredu. 

A Matoša je i edukativan! Provjerite svoje znanje i naučite nešto novo o konzumaciji alkohola u kvizu četvrtkom i petkom te obavezno napišite pismo Djedu Božićnjaku – jer najkreativnije pismo autoru donosi godišnju zalihu Nescafe kave! 

Subotom i nedjeljom i na Badnjak djecu očekuju super-truper predstave u 11h, radionice te dječji disco od 12h! Dovedite svoje klince i klinceze na zdravi ručak i odličan provod, dok vi uživate u kuhanom ginu i društvu.

Dođite u Katran, stvarno imaju odličan program, a uređenje će vas ugodno iznenaditi, kao i uvijek s Matošem. Imate vremena samo do 31.12

Tekst: Press | Fotografija: Katran Advent

Slične objave