Srijeda, 24 travnja, 2024

Četvrto izdanje Sajma zimnice i autohtonih proizvoda na glavnom trgu

Na Trgu bana Josipa Jelačića održava se četvrto izdanje Sajma zimnice i autohtonih proizvoda, koji je organiziran od strane Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba.

Na sajmu će 100-tinjak izlagača iz cijele Hrvatske predstaviti proizvode zimnice i autohtonih proizvoda čiji je naziv zaštićen (ili u postupku zaštite) oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u Republici Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji.

Kroz ovakve, ali i druge edukativne manifestacije poput Doručka s hrvatskih farmi i Naše domaće sada i ubuduće, Ministarstvo poljoprivrede želi potaknuti proizvodnju, prodaju i zaštitu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji svojom dokazanom kvalitetom polako postaju konkurentan, prepoznatljiv i tražen proizvod na domaćem i vanjskom tržištu.

Zaštićene oznake izvornosti, zemljopisnog podrijetla i tradicionalnog specijaliteta kojih Hrvatska ima čak 19 na razini EU, omogućavaju dodanu vrijednost vrhunskim domaćim proizvodima, a potrošačima jamče iznimnu kvalitetu i originalan način njihove pripreme.

Ovogodišnji Sajam zimnica i autohtonih proizvoda održava se do nedjelje, 07. listopada 2018. godine.

Više fotografija:

http://licegrada.media/sajam-zimnice-i-autohtonih-proizvoda/

Slične objave