Nedjelja, 25 veljače, 2024

Centar kulture na Peščenici – KNAP dovodi predstave u Art Park

Zahvaljujući projektu Art Parka, u najkul parkić u centru grada stiže Centar kulture na Peščenici – KNAP. Dio njihovog zabavnog dječjeg programa biti će prikazan u parku tijekom ljeta, zbog čega bi i svoje mališane mogli dovesti u Art Park.

Prva predstava na rasporedu je “Grubzon,” i to već 19. lipnja 2018. godine s početkom u 18.30, a namijenjena je za mališane do 4 godine, kao i za sve ostale uzraste.

Priča je to o malom mišu kojeg razne šumske životinje žele pojesti, a on da se spasi izmisli čudoviste Grubzona kojeg predstavlja kao svojeg prijatelja. Mišić tako uspije otjerati napadače, no na kraju kad ostane sam, iznenada se zaista pojavi Grubzon koji bi rado pojeo miša.

Predstava nosi poruku o hrabrosti i odvažnosti malih u svijetu velikih.

21. srpnja 2018. godine u 18 sati u park dolazi predstava “Vrijeme je za Basloslovke”, namijenjena za djecu od 3-8 godina, kao i za ostale uzraste.

Basloslovke su likovno scenska uprizorenja pjesmica za djecu iz istoimenih slikovnica autorice Hane Lukas Midžić koje u trajanju od 45 minuta u sebi objedinjuju literarno, likovno/scensko i glazbeno stvaralaštvo. 

Radi se o interaktivnim i edukativnim dijaloškim formama namijenjenim djeci starije vrtićke i mlađe školske dobi koje ih potiču na aktivno promišljanje kako likovnih i literarnih rješenja iz pjesmica o životinjama, tako i situacija iz vlastitog života, svojih želja, snova i mašte. Ritam i rima u pjesmicama, inovativna i asocijativna likovna rješenja u scenskom nastupu, te posebno skladana glazba u kojoj se koriste razni instrumenti i naznake raznih glazbenih stilova čine ovaj spoj knjige i izvođaštva bogatim autorskim sadržajem za djecu. Djeca su pozvana da se uključe u osmišljavanje praktičnih rekvizita i scenskih pokreta.

Art Park će nas na vrijeme izvjestiti o novim predstavama koje stižu u organizaciji Centra kulture na Peščenici – KNAP, stoga pratite njihovu Facebook stranicu.

Slične objave