ČajankART na izložbi Marije Ančić: “Zamke” u Galeriji Karas

Klub studenata povijesti umjetnosti u Zagrebu (KSPUFF) Vam s veseljem najavljuje svoj pilot-projekt “ČajankART”. Projekt se orijentira na popularizaciju umjetnosti te motiviranja šire javnosti na češće posjete muzejima i galerijama putem organiziranih odlazaka, vodstava, razgovora s umjetnicima i kustosima, i sličnih otvorenih dijaloga.

U selekciji umjetnika i prostora, važan je segment bio zastupanje različitih vrsti galerijskih prostora, kao i predstavljanje mladih suvremenih sudionika hrvatske likovne scene zastupajući pritom različite medije i vizualne vrste. Svakom posjetu slijedi dodatni neformalni dio diskusije o viđenome i o stečenome dojmu s ciljem osobnog promišljanja umjetnosti, a sve u ugodnoj atmosferi čajanke.

Druga čajanka u nizu organizira se u subotu, 16. lipnja 2018., u 12h u Galeriji Karas na multimedijalnoj izložbi umjetnice Marije Ančić. Izložba Zamke predstavlja crtačka i animatorska ostvarenja kao ambijentalnu instalaciju u kojima preispituje zamke u kojima se čovjek nalazi poput osjećaja tjeskobe, nesigurnost, zarobljenosti i nepripadanja.

U sklopu događaja organiziran je razgovor s umjetnicom kojega vodi Neva Serdarević, a obogaćuje ga šalica čaja i kave uz slatku zakusku.

Slične objave