Badnjak na Fuliranju – prefini riblji meni za prste polizati

Već tradicionalno, Fuliranje ima svoj special badnji meni. Osim jela iz svakodnevne ponude, restorani i gastro entuzijasti pripremaju nove specijalitete za Badnjak. 

Japanska kućica Hanami poznata je po svojim slasnim Takoyaki kuglicama od hobotnice, a za Badnjak pripremat će ih s malim twistom – japanske okruglice bit će punjene kozicama. U azijskim badnjim specijalitetima možete uživati i na Pokeraju, uz poke bol s tunom i lososom, pripremaju i varijantu s domaćim štihom – Poke bakalar.

Vrlo interesantnu kombinaciju osmišljava kreativan Chef Palfi na kućici The Garden Bar&Kitchen. Barem jednom tjedno izbacuju neki novitet, a za Badnjak ćete kod njih moći isprobati hot dog s lososom i kozicama. 

Najviše volite tradicionalno? I vas čeka bogata ponuda tradicionalnih jela na istarskim i dalmatinskim kućicama. Što je Badnjak bez hobotnice? Black Pepper s Hvara od početka festivala usavršava svoju ‘Hobu po noninom’ i kažu da će za Badnjak biti nevjerojatno slasna. Pravi je to tradicionalni gulaš od hobotnice kakve spremaju none u Dalmaciji. Opat – Vrata Kornata pripremat će brudet od bakalara na Kornatski, a ako ste više za finger food dok ćakulate s prijateljima, nemojte zaobići njihove sjajne riblje grickalice, Fried Fish&Shrimps. 

Istrijani se čvrsto drže bakalara na sto načina: Vodnjanka će posjetiteljima poslužiti paštetu od bakalara uz istarski pjenušac, Fermaj Tovara namaz od bakalara, odnosno bakalar na bijelo s domaćim toplim kruščićima i slasne, slane inćune s maslinovim uljem i rukolom. A jeste li ikad probali burger od bakalara? Kušajte ga na susjednoj istarskoj kućici, B.A.B Piantina.

Prste ćete polizati i uz Cubismo zaplesati jer od 14 sati na Strossmayerov trg dolazi popularan latino i salsa sastav, koji će vas grijati do kasnog poslijepodneva. Na Fuliranju možete dočekati i Božić, jer za Badnjak kućice su otvorene do tri sata ujutro. U večernjim satima, prije ili poslije polnoćke, svratite, okrijepite se s najbližima i uživajte u blagdanskim trenucima.  

Blagdansko radno vrijeme:
24.12 – Badnjak 11 – 03 h
25.12 – Božić 12 – 23 h
26.12 – Sv. Stjepan 12 – 23 h

Sve o ovogodišnjem izdanju manifestacije Advent u Zagrebu iz perspektive portala Lice Grada, možete pronaći na stranici licegrada.hr/advent.

Druge objave

Pjesma koja naslovom i melodijom osvaja sve Zagrepčanke i Zagrepčane

Pjesma koja svakako zaslužuje biti u našoj rubrici Zagreb...

Kip boga Merkura koji je preseljen s Hatzove kuće na Hotel Dubrovnik

Hotel Dubrovnik, smješten na Trgu bana Josipa Jelačića, izgrađen...

Obnova franjevačkog kompleksa na Kaptolu: Tragovi prošlosti izlaze na vidjelo

Na Kaptolu, gdje se povijest Zagreba osjeća na svakom...

Stambeno poslovna dvokatnica u Mesničkoj sagrađena 1844. godine za Gottfrieda Krausa

Ugrađena stambeno poslovna dvokatnica s pravokutnim dvorištem sagrađena je...

Novi Končarev tramvaj stiže na liniju 13: Zagrepčani odlučili u online anketi

Zahvaljujući glasovima građana u anketi na društvenim mrežama Grada...

Pročitajte i ovo:

Kip boga Merkura koji je preseljen s Hatzove kuće na Hotel Dubrovnik

Hotel Dubrovnik, smješten na Trgu bana Josipa Jelačića, izgrađen je na mjestu kuće trgovca Pavla Hatza 1929. godine. Osim što je preuzeo lokaciju Hatzove kuće,...

Stambeno poslovna dvokatnica u Mesničkoj sagrađena 1844. godine za Gottfrieda Krausa

Ugrađena stambeno poslovna dvokatnica s pravokutnim dvorištem sagrađena je 1844. godine za trgovca Gottfrieda Krausa. Cjelovito sačuvana prostorna struktura i bidermajerska pročelja. Kuća, po...

Novi Končarev tramvaj stiže na liniju 13: Zagrepčani odlučili u online anketi

Zahvaljujući glasovima građana u anketi na društvenim mrežama Grada Zagreba, odlučeno je da će drugi novi niskopodni tramvaj proizveden u Končaru uskoro voziti na...