VijestiDogađanja u ZagrebuAnimafest u Art Parku: Od danas do prekosutra tri noći potpunog užasa

Animafest u Art Parku: Od danas do prekosutra tri noći potpunog užasa

Animafestova druženja uz filmove na otvorenom i ove godine dolaze u Art Park! Uz središnju festivalsku temu horora, u pripremi su 3 noći potpunog užasa.

05. lipnja GRAD TRULEŽI (22 h)
Frank J. Sudol, SAD, 2006., 50′

Sam, nenaoružan i na rubu pameti, čangrizav starac i njegova hodalica koja govori kreću u potragu za novim parom cipela, koje bi mu olakšale bol u stopalima dok sumanuto luta Gradom Truleži. Sa svakim centimetrom razrušenih zgrada i ulica opsjednutih hordama izgladnjelih zombija, Fred mora oprezno improvizirati te se uz pomoć hodalice boriti protiv živih mrtvaca, ili će postati žrtva crva koji žive u njihovim trulim mozgovima. Ako ne uspije u svom naumu, mogao bi izgubiti i više od ugode novih cipela, mogao bi izgubiti život. Crvi preuzimaju.

Grad Truleži, nastao prema klasičnom zombi-filmu, kakav je primjerice Dan mrtvihpokojnog Georgea A. Romera, u cijelosti je osmislio, napisao i režirao Frank J. Sudol iz tvrtke BlackArro Productions. 

06. lipnja HOROR-ANIMACIJA PLASTELINOM 
Lee Hardcastle, UK

19 h – Radionica – Lee Hardcastle: Horor-animacija plastelinom
22 h – Animacija plastelinom koja nije za djecu. Osobno uređena zbirka kratkih filmova, glazbenih spotova i filmskih parodija Leeja Hardcastlea. Uz ekskluzivan pogled na nove, još neprikazane horor-filmove animirane plastelinom.

07. lipnja ANIM’EST CREEPY ANIMATION NIGHT

Djeca mračne animacijske noći uvijek se vraćaju… Ove vas godine Animafest Zagreb poziva u carstvo ovog žanra. Utonite u najmračnije zakutke svoje mašte, izborite se za opstanak sa svim tim čudnovatim bićima. Pustite da vas zavede mračna strana animacije! 

Naslovne teme