Utorak, 27 veljače, 2024

Angažiranje mladih tijekom COVID-a: Digitalne ideje i metode The GLAMers-a

U sklopu EU projekta The GLAMers ( galleries, libraries, archives and museums) koji obuhvaća galerije, knjižnice, arhive i muzeje, a u kojem je Muzej za umjetnost i obrt partner objavljena je zanimljiva studija najboljih digitalnih praksi institucija kulturne baštine u angažmanu mladih tijekom korona krize. Studija pod naslovom Prakse digitalno posredovanog angažmana mladih u GLAM-ovima tijekom pandemije autorica Katerine Zourou i Elise Pellegrini, zajedno s Web2Learn, uvrstila je online digitalnu edukaciju Muzeja za umjetnost pod nazivom „ 1, 2, 3…uhvaćen/a si“ među 15 najboljih institucionalnih praksi u konkurenciji 92 prijavljena rada. Studija daje pregled najboljih praksi uključivanja mladih u aktivnosti informiranja u vrijeme COVID-19 pandemije, a može se pročitati na linku: https://glamers.eu/io1-use-cases-collection-of-digitally-mediated-youth-engagement-for-glams-during-the-pandemic/

Od rujna do prosinca 2021. partneri će, pod vodstvom Web2Learna i uz podršku Europeane, organizirati dvije interaktivne lekcije namijenjene GLAM stručnjacima kao prilike za podršku i savjetovanje europskih GLAM-ova za bolje povezivanje s mladima tijekom pandemije. Tako će se već 13. listopada održati prva interaktivna trosatna radionica: „Angažiranje mladih tijekom COVID-a: digitalne ideje i metode ”The GLAMers-a” koja će poučiti polaznike kako primijeniti različite digitalne tehnike angažiranja publike. Autori studije GLAMers i stručnjaci iz uključenih institucija GLAM-ova podijelit će svoje znanje i spoznaje kroz studije slučaja i praktične vježbe.

Radionica je besplatna za sve zainteresirane, a prijava je obavezna do 12. listopada putem poveznice: https://www.eventbrite.co.uk/e/youth-audience-engagement-during-covid-tickets-166506045063

Riječ je o Europskom Erasmus+ projektu koji ima za cilj jačanje GLAM-ova kroz angažman mladih tijekom krize COVID-19 odnosno unaprijediti vještine i osnažiti GLAM-ove poticanjem interakcije i zajedničkog stvaranja s mladim sudionicima i pojedincima nudeći GLAM-ovima skup izvora koji će im pomoći u kreativnoj razmjeni s organizacijama mladih.

Partneri uključeni u ovaj projekt su  Ciparsko tehnološko sveučilište (vodeći partner – Cipar) https://www.cut.ac.cy/; Citizens In Power (Cipar) https://www.citizensinpower.org/; Web2Learn (Grčka) https://web2learn.eu/; Muzej za umjetnost i obrt (Hrvatska) www.muo.hr i Michael Culture Association (Belgija) http://www.michael-culture.eu/.

Tekst: Press

Slične objave