VijestiDogađanja u ZagrebuAdvent u Zagrebu: Počelo je odbrojavanje do prave adventske čarolije!

Advent u Zagrebu: Počelo je odbrojavanje do prave adventske čarolije!

Advent u Zagrebu tri je godine zaredom izabran najljepšim u Europi. No, njegovi se sadržaji i dalje obogaćuju pa je dolazak u Zagreb u adventsko vrijeme u kalendaru mnogih turista upisan mjesecima unaprijed.

Bogati sadržaji na trgovima i ulicama središta grada, prekrasno klizalište, glazba svih žanrova, sjajna ugostiteljska ponuda i romantično uređeni parkovi i trgovi tek su dio adventskog ugođaja. Zagrebačka će adventska bajka ove godine posjetitelje iznenaditi i mnogim novostima, sve bogatijim mogućnostima za zabavu i užitak. Uz jedinstven ugođaj, tome će pridonijeti i prigodne kazališne, koncertne i druge predstave te odlična gastronomska i trgovačka ponuda.

Većina se adventskih lokacija nalazi u samom središtu grada i blizu su jedna drugoj te su – bilo da se radi o Donjem gradu bilo o romantičnom Gornjem gradu – tematski različite. Tako će sadržaje po svojem ukusu naći oni željni romantičnog putovanja u prošlost, oni čvrsto vezani uz sadašnjost, ali i ljubitelji modernih zvukova i umjetničkih izričaja.

Za vrijeme Adventa sve je više inozemnih i domaćih gostiju u gradu pa statistika bilježi da ih je prošle godine bilo oko 140 tisuća. Blagdanskoj atmosferi pridonosi i činjenica da stanovnici grada intenzivno posjećuju Advent i s njime žive, tako da je cijeli grad u njegovom ozračju.

Naravno, portal Lice Grada će redovito pratiti sva zbivanja oko ovogodišnjeg izdanja Adventa u Zagrebu, a brojne fotografije ćete moći pronaći u našoj velikoj bazi zagrebačkih fotografija na portalu licegrada.media.

Nekoliko dana prije samog adventa, kreirat ćemo stranicu na portalu gdje ćete moći pronaći sve zanimljovosti vezane uz Advent u Zagrebu, kao i poveznice na članke i fotografije ovogodišnjeg izdanja najčarobnijeg dijela godine.

Naslovne teme