Srijeda, 31 svibnja, 2023

Advent u Zagrebu 2022: Odbrojavamo do početka najčarobnijeg dijela godine!

Advent u Zagrebu čak je tri godine na portalu European Best Destinations, na temelju glasanja čitatelja iz više od 150 zemalja, proglašen najboljim u Europi. Sada se, nakon skromnijih izdanja u vrijeme pandemije, od 26. studenoga do 7. siječnja vraća s još bogatijim sadržajima i ponudom, dodajući od ranije poznatim lokacijama i nove.

Na više od dvadeset uređenih prostora održavat će se zanimljivi programi prilagođeni djeci i odraslima, očekuje vas više od stotinu koncerata tradicionalne božićne i ozbiljne glazbe kao i mnoge izložbe i predstave u znaku ovih blagdana.

Prva će se adventska svijeća 26. studenoga u 17 sati upaliti na fontani Manduševac na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića. Istoga dana dva sata kasnije vrijeme je otvaranja atraktivnog klizališta na Trgu kralja Tomislava, a nedugo iza toga i paljenja svjetala na Zrinjevcu koji time postaje jedna od uvjerljivo najromantičnijih gradskih lokacija. Dosadašnjim adventskim lokacijama u Gornjem i Donjem gradu pridružuju se i nove kao što su Park Grič, Stara Vlaška i druge.

Tematskim obilascima, edukativnim sadržajima, radionicama božićnih ukrasa sve, a najviše mlade očekuje Zoološki vrt grada Zagreba u kojem će moći posjetiti i Kolibu Djeda Božićnjaka.

Blagdanskom se ugođaju atraktivnim programima pridružuju i zagrebački muzeji i kazališta.

Sve je to tek dio ovogodišnje priče Adventa Zagreb, za koji se zanimljivim ponudama pripremaju i zagrebački hotelijeri, iznajmljivači apartmana i soba, ugostitelji te trgovci.

Više detalja o ovogodišnjim adventskim lokacijama možete saznati na licegrada.hr/advent

Tekst: Turistička zajednica grada Zagreba

Slične objave