Advent u Zagrebu 2020: Osjetite svjetlost

Ovogodišnji Advent u Zagrebu održat će se u nešto drugačijem ozračju, sukladno preporukama i odlukama nadležnih tijela, a prigodnim programima nastojat ćemo očuvati duh najboljeg božićnog sajma u Europi.

Advent Zagreb ove godine donosi vam brojna kulturna događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Očekuje Vas 9 različitih prigodnih glazbenih programa s ukupno 95 koncerata, izložba Adventa u Zagrebu putem proširene stvarnosti, prigodno ukrašeni prozori na Gornjem gradu i još mnogo toga… Osjetite svjetlost Adventa u Zagrebu.

Svjetlost Adventa

Prigodno ukrašeni prozori Zagrepčana i ustanova prenose poruke optimizma, zajedništva, topline i pokazuju pravi duh blagdana.

Svjetlost Adventa projekt je kojim Turistička zajednica grada Zagreba želi potaknuti pojedine kulturne ustanove na Gornjem gradu da ukrase svoje prozore u blagdanskom duhu.

Naime, zbog pandemije, kao i potresa, 2020. godina bila je i još uvijek jest izazovna, a ovim projektom želimo pokrenuti jednu toplu priču, potaknuti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva i, u konačnici, potaknuti lokalno stanovništvo da se uključi i time da svoj doprinos Adventu.

TZGZ je pozvala kulturne ustanove da se pridruže te ukrase prozor(e) božićnim ukrasima i rasvjetom te pozitivnim porukama u razdoblju od 28. studenog do 31. prosinca 2020. godine kao poticaj drugima.

Virtualni božićni prozori

Ovogodišnji motiv zagrebačkog Adventa Turistička zajednica grada Zagreba predstavit će i kroz sadržaj proširene stvarnosti, izložbu naziva “Virtualni božićni prozori”.

Tradicionalnu i toplu priču Adventa povezujemo s modernim tehnologijama te posjetitelje Adventa usmjeravamo prema 20ak lokacija na širem području grada (trgova i parkova).

Posjetitelji će tako, u skladu s preporukama HZJZ, moći koristeći aplikaciju Equinox XR kroz ekran svog mobitela vidjeti animirani sadržaj…

Uskoro više…

Zagrebačke jaslice

Kroz arhivu Tvrtka Beusa, virtualno će se predstaviti bogatstvo božićnih jaslica zagrebačkih crkvi unatrag 15-ak godina.

Uskoro više…

Zagreb u adventskom ruhu

Advent je jedan od prepoznatljivih simbola Zagreba, s uzbuđenjem iščekivano razdoblje slavlja i raskoši na kraju godine. Vrijeme je to za uživanje s obitelji i prijateljima u posebnom blagdanskom ozračju, kad se grad pretvara u veliku svijetlu pozornicu stvorenu za zimsko druženje po ulicama, trgovima i parkovima.

Godina 2020. poremetila je uobičajene planove i uvela nova pravila, ali nije ugasila adventski duh. Naprotiv, Zagreb će zablistati okićen i romantičan više nego ikad, a poznate lokacije u centru grada krasit će prigodne i maštovite blagdanske instalacije. Advent je i dalje tu, a njegovo svjetlo nas grije, širi radost i nadu u bolju budućnost.

DONJI GRAD

1. PRIGODNO UREĐENJE PARKA ZRINJEVAC

Bijeg od svakodnevice u perivoj s alejom stoljetnih platana jednako je čaroban u svako godišnje doba, no samo u vrijeme Adventa velike krošnje svijetle posebnim sjajem tisuća bijelih lampica. Doživite zimsku romantiku na Zrinjevcu.

2. PRIGODNO UREĐENJE TRGA KRALJA TOMISLAVA

Zatvorite oči i zamislite da izvodite spektakularnu piruetu u veličanstvenom Ledenom parku, najvećem i najljepšem klizalištu u ovom dijelu Europe. 

3. PRIGODNO UREĐENJE TRGA REPUBLIKE HRVATSKE I HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA

Zavirite u čarobni svijet Orašara u okrilju zagrebačkog simbola kulture i umjetnosti. 

GORNJI GRAD

1. BOŽIĆ OBITELJI ZIMA

Uživajte u toplini zagrebačkog doma i blagdanskoj atmosferi s pogledom na cijeli grad.

PARK BELE IV / VRANYCZANIJEVA POLJANA  
Vranyczanijeva poljana za vrijeme Adventa postat će pravi dječji kutak!

STROSSMAYEROVO ŠETALIŠTE ISTOK
Prošećite se kroz blagovaonu, bacite pogled na božićni stol i doživite tradicionalni zagrebački božićni ručak!

STROSSMAYEROVO ŠETALIŠTE ZAPAD 
Radna soba i dnevna soba – najdragocjeniji trenuci, najljepše uspomene i najuzbudljivije priče… Sve to možete pronaći ovdje! 

2. BOŽIĆNI POLJUBAC

PLATO GRADEC
Zagrlite i poljubite voljenu osobu ispod imele i usnimite najljepšu ljubavnu ili obiteljsku fotografiju za ove blagdane! 

Glazba u Adventu

9 programa, 95 koncerata u dvoranama i na otvorenim prostorima… Uživajte u adventskim i božićnim pjesmama i pravom blagdanskom ozračju.

Više saznajte klikom ovdje.

Kultura u Adventu

Kulturnih programa i ove godine na Adventu neće nedostajati. Izložbe, predstave za djecu, božićni sajam… klikom ovdje pogledajte što vas sve očekuje.

Adventska hotelska ponuda

Od posebno osmišljenih blagdanskih menija s tradicionalnom hranom i pićem do pomno ukrašenih pročelja i interijera: advent živi i u gradskim hotelima.

Više saznajte klikom ovdje.

žićBo

žićBo je inicijativa zagrebačkih ugostitelja da svojim sugrađanima i gostima grada Zagreba pruže maksimalno siguran i odgovoran Advent u Zagrebu, u trajanju od 28.11.2020. – 1.1.2021. godine.

Obzirom na novonastale okolnosti vezane za epidemiološku situaciju te činjenicu da zagrebački Advent ove godine nije u standardnom obliku, ugostitelji grada Zagreba su se organizirali te zajedničkom marketinškom kampanjom pozivaju Zagrepčane i njihove goste da odgovorno i poštivajući sve epidemiološke mjere ipak uživaju u Adventu.

Tako, na najatraktivnijim gradskim lokacijama renomirani zagrebački lokali pripremaju niz tematskih aktivnosti kroz tjedan te posebna događanja za vikend i blagdane. 

Ostala događanja

Ostala događanja možete pronaći na stranicama Turističke zajednice grada Zagreba klikom ovdje.

Izvor: infozagreb.hr i adventzagreb.hr

Fotogalerije prošlogodišnjeg Adventa u Zagrebu možete pogledati klikom ovdje.

Slične objave