Festival glazbe Zagreb nastavlja svoj sjajni ciklus Koncertnih večeri 2019

„Ove godine želja nam je imati po jedan koncert iznimne kvalitete, u jednom od ponajboljih koncertnih prostora u Zagreb“ – ovog mjeseca, Festival glazbe Zagreb predstavlja Vam Ansambl Villancico, ponosno je izjavio idejni začetnik i organizator Festivala glazbe Zagreb, Goran Jerković.

Nakon 24 godine djelovanja, Ansambl Villancico trenutno se diljem svijeta smatra jednim od najvažnijih interpretatora rane Latinoameričke glazbe. U svojim živopisnim izvedbama, interpretacijskoj vitalnosti i vrhunskim glazbenim sposobnostima, ansambl objedinjuje prepoznatljivu kvalitetu nordijskih glasova i duh latinoameričke barokne glazbe.

Ansambl Villancico izveo je stotine koncerata u tridesetak zemalja Europe i Latinske Amerike. Njihov repertoar čine djela latinoameričkog baroka i rane glazbe nordijskih zemalja. Ansambl se u više navrata predstavio na međunarodnoj televiziji i radiju te je izdao sedam nosača zvuka. Ansambl Villancico dobio je nagradu „Ivan Lukačić“ u Varaždinu. Njihov CD „Hyhyhy – nova barokna knjiga o džungli“ nominiran je za švedsku Grammis recording nagradu.

U četvrtak, 26. rujna 2019. u 20 sati, u Crkvi Kraljice Sv. Krunice – Zagreb, Kontakova 1, organizatori Festivala glazbe Zagreb, Centar za glazbu Zagreb i Centar za kulturu i informacije Maksimir, Ansambl Villancico (Švedska) s Dirigentom Peter Pontvik te gostima Komorni zborom IVAN FILIPOVIĆ i njihovim dirigentom Goranom Jerkovićem, pozivaju Vas da uživate u programu barokne glazbe Latinske Amerike.

Ulaz na koncert je slobodan.

Slične objave