Pravila privatnosti

Medijska platforma, Obrt za poslovne usluge, vl. Ivan Klindić se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka posjetiteljima portala Lice Grada, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o posjetiteljima koji su potrebni za ispunjenje obveza obrta, informira posjetitelje o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje posjetiteljima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Medijske platforme, Obrta za poslovne usluge, vl. Ivan Klindić i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranice sadrže informacije o uslugama koje nudi Medijska platforma, Obrt za poslovne usluge, vl. Ivan Klindić.

Stranice služe kao mjesto djelovanja portala Lice Grada (licegrada.hr). Medijska platforma, Obrt za poslovne usluge, vl. Ivan Klindić ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

1. O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI PODATAKA

– Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava

– Imamo dužnost voditi brigu za korisnike i njihove podatke

– Podaci su odgovornost, oni trebaju biti prikupljeni i obrađeni samo kada je  to zbilja neophodno

– Ne podržavamo SPAM

– Nikad nećemo prodavati, iznajmljivati ili na drugi način distribuirati ili javno objavljivati vaše osobne podatke

2. RELEVANTNI PRAVNI OKVIR

Zajedno s našim poslovnim i internim računalnim sustavima, ova je web stranica osmišljena u skladu sa sljedećim nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

Direktiva EU o zaštiti podataka  (DPD)

Zakon o zaštiti potrošača

Zakon o zaštiti osobnih podataka

Opća uredba o zaštiti podataka EU (GDPR)

Sukladnost ove web stranice gore navedenim zakonskim propisima vjerojatno znači da je ta web stranica sukladna s zakonima o zaštiti podataka i privatnosti korisnika koje su postavile i mnoge druge zemlje.

3. OSOBNE INFORMACIJE KOJE SE PRIKUPLJAJU I ZAŠTO SE PRIKUPLJAJU

Ova web stranica prikuplja i koristi osobne podatke iz sljedećih razloga:

3.1 Praćenje posjeta web lokaciji

Kao i većina web stranica, ova web lokacija upotrebljava Google Analytics za praćenje interakcije korisnika. Koristimo ove podatke kako bismo utvrdili broj ljudi koji upotrebljavaju našu web stranicu kako bismo bolje razumjeli kako pronalaze i upotrebljavaju našu web stranicu i da vidimo njihovo putovanje kroz web stranicu.

Iako GA bilježi podatke kao što su vaša geografska lokacija, vaš uređaj, internetski preglednik i operativni sustav, nijedan od tih podataka ne može vas osobno identificirati. Google Analytics također bilježi IP adresu računala koja bi se mogla koristiti za osobnu identifikaciju, ali Google nam ne daje pristup tome. Google smatramo obrađivačem podataka treće strane.

Google Analytics upotrebljava kolačiće, a detalje o njima možete pronaći na Googleovim vodičima za razvojne programere. Naša web stranica koristi implementaciju analytics.js GA.

Onemogućavanje kolačića na vašem internetskom pregledniku zaustavit će GA da prati bilo koji dio vašeg posjeta bilo kojem dijelu ove web stranice.

3.2 Email adresa za kontakt

Ukoliko se odlučite kontaktirati nas putem email adrese za kontakt, niti jedan od podataka koje isporučujete neće biti pohranjen na ovoj web stranici i neće biti prenesen ili obrađen. Umjesto toga, podaci će se prikupljati u e-pošti i bit će nam poslani putem Simple Mail Transfer Protokola (SMTP). Naši SMTP poslužitelji zaštićeni su TLS-om (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta.

3,3 Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće za posluživanje oglasa na ovoj web-lokaciji

4. KRŠENJE PRIVATNOSTI PODATAKA

O svakom kršenju privatnosti podataka iz naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od prekršaja, ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da se može otkriti identitet vlasnika podataka.

5. PROMJENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene izjave.

Portal Lice Grada prikazuje oglase iz sigurne Google AdSense mreže, o kojoj više možete pročitati ovdje.