U sklopu kompleksa bivše vojne bolnice u Vlaškoj 87 nalazi se i ulična zgrada koja je integralni dio sklopa nekadašnje Topničke vojarne i kasnije vojne bolnice. Zgrada je građena 1833. godine prema projektu arhitekta Antona Stiedla. Topnička vojarna je zaštićeno kulturno dobro upisano u Registar kulturnih dobara RH, te se nalazi na području zaštićene Povijesno urbane cjeline grad Zagreb.

Danas su svečano otvoreni radovi na rekonstrukciji i prenamjeni ulične zgrade u zgradu glazbene škole.

O Glazbenom učilištu Elly Bašić

Glazbeno učilište Elly Bašić pripada umjetničkim školama Grada Zagreba i predstavlja odgojno-obrazovnu ustanovu koja radi prema nastavnom planu i program funkcionalne muzičke pedagogije, verficiranom od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Od samog osnutka 1965. godine škola je odživjela različite statusne promjene te je shodno tome mijenjala i ime. Svoje današnje ime nosi od 1998. godine po utemeljici Elly Bašić, autorici funkcionalne muzičke pedagogije.

Djelatnost Glazbenog učilišta Elly Bašić objedinjuje glazbeni odgoj i obrazovanje djece i mladih natri razine: predškolskoj, osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj.

Od 1965. godine Glazbeno učilište Elly Bašić kontinuirano koristi zgradu u Mlinarskoj 25, a danas raspolaže s 22 učionice za individualnu i četiri učionice za grupnu nastavu te dvoranom za koncerta s 50-ak mjesta.

Učilište danas polazi 140 polaznika u predškolskom, 530 polaznika u osnovnoškolskom i 125 učenika u srednjoškolskom programu.

Sviđaju vam se fotografije portala Lice Grada? Pogledajte našu bazu zagrebačkih fotografija smještenu na portalu licegrada.media gdje možete pronaći više od 50.000 raznih kadrova sa zagrebačkih ulica!

Istražite Lice Grada: