Ovo nije još jedan podsjetnik na period u kojem se nalazimo, a koji je obilježen pandemijom Koronavirusa i strašnim potresom koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, nego samo jedan podsjetnik na ono što nas možda očekuje ako poštujemo aktualne mjere Stožera civilne zaštite koje možete pronaći na stranici koronavirus.hr. Vratit ćemo se nakratko u 2019. godinu.

Ludo ljeto za portal Lice Grada započelo je već krajem travnja, kada se Zagreb počeo pretvarati u jednu veliku pozornicu za mnoge talente, a trajalo je sve do početka rujna 2019. godine.

Na samom početku ljeta, prije nego što je ono i kalendarski počelo, dane sam provodio po zagrebačkim parkovima i trgovima fotografirajući razne performanse sudionika međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best. Sva sreća pa je raspored svake godine dostupan i iznimno detaljan, pa čak i nije bilo toliko teško pokriti sve ono što sam naumio.

Trg kralja Tomislava postao je dom fenomenalnih nastupa u sklopu Zagreb Classic festivala koji je ukupio na tisuće znatiželjih Zagrepčana i turista koji su uživali u raznim nastupima na pozornici smještenoj na sjevernoj strani popularnog Tomislavca.

Zahvaljujući projektu Okolo, koje jednostavno ODUŠEVLJAVA, i dan danas po gradu možemo pronaći mala, ali i neka ogromna, umjetnička djela koja su ostala iza tog projekta, a srce od vune (autorica Ivona – Voona) smješteno na Jezuitskom trgu na Gornjem gradu postalo je simbolom nade za Zagreb nakon potresa u ožujku 2020. godine.

Mogao bi vam još dugo nabrajati kako je ljeto 2019. godine bilo radno, koliko sam znoja prolio (čak i nešto krvi) obilazeći brojne zagrebačke lokacije u lovu na najbolje kadrove koji bi za portal Lice Grada ispričali priču o bogatom zagrebačkom ljetu 2019. godine. Kako ne bi uzimao još vašeg vrijednog vremena, pozivam vas da pogledate sljedeće:

Najzanimljivije fotogalerije ljetnih događanja u Zagrebu 2019. godine

Sve fotografije ljetnih događanja u Zagrebu 2019. godine

Uz spomenute projekt Okolo, Zagreb Classic i Cest is d’Best, volio bi napomenuti još nekoliko njih koje sam fotografirao, a to su: Smotra folklora, Međunarodni susret puhačkih orkestara na Bundeku, Ritam Mediterana na Strossmayerovom trgu, Plac Mljac festival na trešnjevačkom trgu, More knjiga na Zrinjevcu, Plesne večeri na Zrinjevcu, Histrionsko ljeto na Opatovini, Art Park na Ribnjaku, Ljeto kod Matoša, Ljetno kino Gradec, Pop Up Summer Garden, Ljeto na Zrinjevcu, Gornjogradska dvorišta, Mali piknik na Vranicanijevoj poljani, Ljeto na Strossu… Impresivno, zar ne?

Naravno, više od 2.500 fotografija tih događanja koje sam obišao možete pronaći na portalu licegrada.media ili jednostavno klikom ovdje.

Koliko god po prirodi bio optimistična osoba, smatram da su jako male šanse da ljeto 2020. godine bude bogato kao ljeto 2019. godine, no najiskrenije vjerujem da se isplati biti strpljiv još neko vrijeme i smanjiti izlaske i kontakte s drugima jer još ima dosta do početka ovog ljeta, i ako ono bude “skraćeno” – i dalje može biti bogato raznim događanjima.

Stoga, moj mali savjet/prijedlog/molba za sve koji žele vidjeti barem djelić prošlogodišnjeg ljeta:

#ostanidoma

– Google oglasi –