Zagrebački plesni centar ovu kazališnu sezonu zatvara premijerom predstave rezidencijalnog programa autorice i izvođačice Nastasje Štefanić pod nazivom “Viola, ja i nas dvije”. Pretpremijera i premijera održati će se 26. i 27. lipnja s početkom u 20:00 sati.

Plesati te istovremeno stvarati i reproducirati glazbu za taj ples, svirati plešući ili plesati svirajući neka su od pitanja na koja izvođačica Nastasja Štefanić pokušava odgovoriti kroz svoj novi autorski rad naziva “Viola, ja i nas dvije”. Instrument u dodiru sa živim tijelom kao da i sam postaje živ i ostaje živim posredstvom zvuka koji se stvara. Poigravanjem s hibridnom formom solo-dueta autorica se “otvara” pred gledateljem propitkujući vlastitu sebe, svoje glazbeno i plesačko ja.

Autorica i izvođačica: Nastasja Štefanić
Kostimografija: Dalibor Šakić
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Umjetnička i produkcijska podrška: Koraljka Begović
Grafičko oblikovanje: Paula Šantić
Snimanje i Fotografija: Neven Petrović

Projekt je dio rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra te je podržan sredstvima Ministarstva kulture RH, a ostvaren u suradnji s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i Kazališnom družinom Kufer.

Cijena ulaznice: 40,00 kuna / studenti, članovi strukovnih plesnih udruga, učenici 30,00 kuna. Rezervacija ulaznica: blagajna@zagrebackiplesnicentar.hr

Istražite Lice Grada: