U suradnji s Institutom za antropologiju organizira se iznimno zanimljiva radionicu za djecu i mlade – KOSTI PRIČAJU PRIČU – koja će se održati u subotu 19. siječnja 2019. godine s početkom u 11 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Radionica je namijenjena djeci od 11 godina na više.
Sudjelovanje na radionici je besplatno. Broj sudionika je ograničen, a svoje sudjelovanje potrebno je najaviti na mail: zbabic@amz.hr

Ljudske kosti izvor su brojnih informacija o načinu života drevnih populacija. Iz njih se može razaznati spol osobe, dob u trenutku smrti, moguće je rekonstruirati njenu visinu, ali i bolesti i ozljede od kojih je bolovala tijekom svog života. Uz pomoć suvremenih analiza ljudskog kostura moguće je rekonstruirati zanimanje kojim se ta osoba bavila, ali i vrstu hrane kojom se prehranjivala. Na ovoj radionici upoznat ćete se s građom ljudskog kostura, ali i kako odrediti pripada li kostur djetetu ili odrasloj osobi te načinima određivanja spola i starosti kao i prepoznavanja raznih bolesti i ozljeda koje ostavljaju traga na ljudskim kostima.

Ukratko, ova radionica omogućit će vam da nakratko postanete forenzičari pretpovijesti.