U ponedjeljak, 4. svibnja 2020. godine, s terminala u Dupcu, u sklopu druge faze postupne uspostave tramvajskog prometa, u promet je puštena tramvajska linija 7 (Savski most – Dubec) koja povezuje Dubec, preko Novog Zagreba i novoizgrađenog remetinečkog rotora sa Savskim mostom.

Puštanje u promet tramvaja linije 7, prigodno oslikanog vatrogasnim motivima povodom 150 godina vatrogastva u Gradu Zagrebu, biila je ujedno i prilika da se Grad Zagreb i ZET zahvale vatrogascima za napore uložene u sanaciju posljedica potresa

“Ovo je naše hvala zagrebačkim vatrogascima koji su nakon potresa izvršili 4.200 intervencija i sanirali preko 3.500 dimnjaka. Puštanjem u promet ove tramvajske linije, koja će voziti Maksimirskom i Šubićevom ulicom, postupno normaliziramo autobusni i tramvajski promet u Gradu”, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić te još jednom pozvao građane da se pridržavaju svih epidemioloških preporuka prilikom vožnje u tramvajima i autobusima.

Više fotografija “vatrogasnog” tramvaja možete pogledati na portalu licegrada.media.

Sviđaju vam se fotografije portala Lice Grada? Pogledajte našu bazu zagrebačkih fotografija smještenu na portalu licegrada.media gdje možete pronaći više od 55.000 raznih kadrova sa zagrebačkih ulica!

Istražite Lice Grada: