Zagrebačko kazalište mladih sezonu završilo s čak 18 nagrada

Zagrebačko kazalište mladih kazališnu sezonu 2017/2018. na 70. obljetnicu ZKM-a završava s čak 18 nagrada!

U ovoj sezoni bilo je šest novih naslova, 371 izvedba na vlastitim pozornicama, a 30 na gostujućim, pet gostujućih kazališta na ZKM-ovim pozornicama, profesionalnu izvedbu Učilišta ZKM-a s predstavom “Junaci Pavlove ulice” postavljene uz pomoć mladih kazališnih umjetnika.

Sve izvedbe Zagrebačkog kazališta mladih, na vlastitim i gostujućim pozornicama, pogledalo je 51.308 gledatelja!

Najnagrađivanija ZKM-ova predstava je “Črna mati zemla” koja je dobila tri Nagrade hrvatskog glumišta, Gavellu za režiju i četiri Marula te Nagradu publike na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

ZKM-ov “Tit Andronik” u režiji Igora Vuka Torbice obilježio je kazališnu sezonu, hvaljen u medijima i kao najbolji Shakespear u gradu. Višestruko nagrađivani i hvaljeni “Hinkemann” ostvario je jubilarnu 50.-tu izvedbu i jedna je od najvažnijih europskih predstava na ovogodišnjem Mittelfestu. A “Sherlock Holmes” dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju predstavu za djecu i mlade.

Novu kazališnu sezonu ZKM otvara rujanskom premijerom “Proba orkestra” prema kapitalnom djelu Federica Fellinija, velikog majstora filmske umjetnosti, u režiji i scenografiji Edvina Liverića, prema tekstu Nine Mitrović, glazbi Nino Rota/Merima Ključo. Fellinijeva genijalna ideja da snimi probu jednog orkestra kao socijalnu metaforu, osuvremenjena je i približena današnjem gledatelju. Taj je orkestar simbol našeg društva i našeg vremena.

Premijerna izvedba “Probe orkestra” s glumačko – glazbenim ansamblom je 15. rujna 2018.