Od 24. do 26. studenoga 2020. godine održat će se 12. Zagreb Jazz Festival. Predviđena su tri koncerta, pa bi tako prvoga dana trebao nastupati Dan Tepfer Trio, drugoga dana Seamus Blake Quartet, a posljednji dan Antonio Faraò Trio – svi odreda vrsni glazbenici i velikani jazza, što poklonicima toga glazbenog žanra jamči vrhunski glazbeni užitak. S obzirom na aktualnu pandemiju, uz vrhunsko glazbeno umijeće organizatori su trebali zadovoljiti i kriterij prometne dostupnosti pa je najavljeni atraktivni program tim veći razlog za njihovo zadovoljstvo, ali i interes ljubitelja jazza.

Zanimljivo je da su vrhunski i u svijetu cijenjeni džezisti Antonio Faraò i Dan Tepfer na akademijama studirali klasični klavir te se potom usmjerili na jazz. Pritom Dan Tepfer još uvijek svira klasičnu glazbu s brojnim filharmonijskim orkestrima i također je poznat u svijetu klasične glazbe. Seamus Blake je Kanađanin, a prije nekoliko godina preselio se u Pariz koji je tako polazna točka odakle sa svojim kvartetom kreće na nastupe diljem svijeta.

Zagreb Jazz Festival održava se od 2005. godine, a od tada do danas u Zagreb je doveo ne samo najveće ikone jazza nego i cjelokupne glazbe 20. stoljeća. Održano je više od stotinu koncerata koji su proteklih godina u Zagreb privlačili ljubitelje jazza iz cijele Hrvatske, ali i zemalja okruženja.

Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba / infozagreb.hr

– Google oglasi –