Zagreb Burger Festival: Od pravog burger klasika do nezamislive kombinacije

Trg dr. Franje Tuđmana po prvi je put ugostio Zagreb Burger Festival koji će opojnim mirisima veseliti sve građane okolnih zgrada, prolaznike i posjetitelje sve do 19. rujna 2021. godine. Šesto izdanje omiljenog događanja gurmana i onih koji su na dobrom putu da to postanu dovodi devet ugostitelja s bogatom ponudom burgera & tri bara s mirisnim koktelskim, pivskim i vinskim kapima. 

Ove će godine burgere kreativno “flipati” već jake zagrebačke snage: El Toro, The Burger Bar, BBQ Hot Yard i Brewbites, dalmatinske boje branit će šibenski Festina Lente i dubrovački Guloso, iz Varaždinskih Toplica nam stiže višestruko nagrađivana Reshetka International, a svoje će nove okuse predstaviti i Mate Janković s Institutom za burgere i Ivan Pažanin sa Chef’s Burger by Ivan Pažanin. Burgerski koncepti opet će vas iznenaditi, jer sprema se puno novih okusa i kombinacija.

Festival smo posjetili u utorak u predvečernjim satima i iznenadili se brojem posjetitelja. Mnogobrojni gladni posjetitelji okupirali su kućice u želji da okuse fenomenalnu ponudu ovogodišnjeg Zagreb Burger Festivala. U nastavku pogledajte naš odabir burgera.

Gravy Special (Burger bar)

Spoj domaćeg aioli-ja, rikule, 200 grama junećeg mesa, duplog cheddara i duple slanine s karmeliziranim lukom – sve prekriveno domaćim GRAVY umakom. Jedan klasik fenomenalnog okusa

Kobaja burger (Festina Lente)

Šibenski Festina Lente nam je servirao preukusni Kobaja burger sa svinjskim kobasicama i tri vrste senfa i apsolutno oduševio svojom kombinacijom!

Gospar (Food Bar Guloso – Dubrovnik)

Zvijezda ove kućice je GOSPAR: burger kojeg čini junetina s hrvatskih pašnjaka, krumpirovo pecivo, mladi sir škripavac, drnišni pršut, umak od majoneze, sjemenke gorušice i jedan tajni autohtoni dubrovački sastojak

Peanut Butter Jelly Burger (BBQ Hot Yard)

Nadasve zanimljiva kombinacija klasičnog američkog doručka koji se nalazi u PBJ burgeru koji spaja kikiriki maslac s džemom. Zaista neobična kombinacija koja će se nekima svidjeti, dok će drugi požaliti odabir. U svakom slučaju, 5+ za hrabrost i ideju

Krispi Kapula burger (Chefs burger by Ivan Pažanin)

Burger koji je spojio aromatični luk s umakom od bosiljka te jalapeno papričice s džemom od luka. Vrlo ukusan spoj!

Radno vrijeme Zagreb Burger Festivala je svakoga dana od 12 do 24 sata, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Više informacija pogledajte na: https://www.facebook.com/ZgBurgerFestival ili https://www.instagram.com/zgburgerfestival/

 

Slične objave