Više od 900 izvođača, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom, izvest će program koji zadivljuje.

Festival jednakih mogućnosti, tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima, očekuje nas od 22. svibnja do 24. svibnja 2018. godine na Trgu bana Josipa Jelačića.

Trg bana Josipa Jelačića

Svojom originalnom formom i programskom koncepcijom Festival već šesnaest godina obogaćuje kulturnu i turističku ponudu grada te pozitivno utječe na razvoj društvene svijesti o invaliditetu. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Festival se sastoji od glazbeno-scenskog, likovnog, filmskog, edukacijsko-rekreacijskog i sportskog programa. Posebice je zanimljiv edukacijsko-rekreacijski program koji je sastavljen od igara mobilnosti u kojima javne osobe i građani, u simuliranom oštećenju na improviziranom poligonu, stječu iskustva kretanja s pomoću invalidskih kolica i orijentacije u prostoru s pomoću bijelog štapa. Festival svake godine privuče više od 15 000 građana.

Istražite Lice Grada: