Iluzija, konfuzija, blještavilo, sjajno, obasjano, umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura. Sve su to riječi kojima je najavljivano ovogodišnje, drugo, izdanje Festivala svjetla.

Obilazeći lokacije s popisa, sve smo te pojmove doživjeli baš onako kako je najavljivano, a dojmovi se još nisu slegnuli. Za razliku od prošle godine, u Festival svjetla je uključeno još nekoliko novih lokacija.

Sve lokacije su oživljene na vrlo specifičan način, a na nas su djelovale očaravajuće. Od tunela Grič, Tomićeve, Matoša, kule Lotrščak, platoa Gradec, Klovićevih dvora, Muzeja grada Zagreba i tako dalje.

Da ne duljimo s tekstom, pozivamo vas da pogledate našu veliku galeriju koju smo napravili prvu večer, a vas pozivamo da iskoristite preostale dane festivala (do nedjelje, 18. ožujka) da prošetate centrom grada i doživite ga na skroz drugačiji način. Mi ćemo to svakako učiniti barem još jednom.

Sviđaju vam se fotografije portala Lice Grada? Pogledajte našu bazu zagrebačkih fotografija smještenu na portalu licegrada.media gdje možete pronaći više od 55.000 raznih kadrova sa zagrebačkih ulica!

Istražite Lice Grada: