Na portalu Lice Grada možete pronaći nekoliko članaka i galerija koji su vezani uz, po nama, legendarni zagrebački tramvaj koji nosi oznaku M-24. Sami članci se nalaze baš ovdje, na licegrada.hr, dok ćete nešto više fotografija pronaći na portalu licegrada.media.

Svaki put se razveselimo kada nedjeljom ujutro prošetamo zagrebačkim ulicama, a zadnjih tjedana svako to jutro bilo je uljepšano prizorom ovog starog tramvaja kako kruži užim centrom grada.

Uvjereni smo da je lijepi prizor i kada je sigurno parkiran u garaži, no ima nešto posebno u tome uhvatiti ga kako održava kondiciju dok klizi zagrebačkim ulicama. Istim tim ulicama kojima je nekada bio glavno prijevozno sredstvo.

Povodom Svjetskog dana glazbe 2018. godine, Zagrebački orkestar ZET-a je nastupao u tramvaju M-24 koji je vozio po zagrebačkim ulicama

Pozivamo vas na kratki povratak u prošlost Zagrebačkog električnog tramvaja!

Više o tehničkim karakteristikama i povijesti tramvaja M-24 možete pročitati u članku “Povijesni primjerak tramvaja M-24 kakvog rijetko imamo prilike vidjeti”.

Sviđaju vam se fotografije portala Lice Grada? Pogledajte našu bazu zagrebačkih fotografija smještenu na portalu licegrada.media gdje možete pronaći više od 50.000 raznih kadrova sa zagrebačkih ulica!

Istražite Lice Grada: