U tijeku su pripreme za održavanje manifestacije “Muzeji izvan muzeja” koja će se otvoriti 16. svibnja na spoju Bakačeve i Cesarčeve ulice.

Projekt “Muzeji izvan muzeja” zamišljen je kao svojevrstan iskorak i izlazak muzeja izvan muzejskih prostora, kako bi u znatnoj mjeri približio bogatu kulturnu baštinu posjetiteljima među kojima je sve više turista, a istovremeno poboljšao interakciju muzeja i posjetitelja putem novog medija i otvorenog, javnog prostora.

Na fotografijama možete vidjeti konstrukciju tzv. u MIM “paviljona”. Riječ je  impozantnoj i atraktivnoj instalaciji izgrađenoj od prozračne drvene strukture, a u obliku ogromnog gnijezda, u čijem “krilu” su smješteni muzeji sudionici: Hrvatski prirodoslovni muzej (inicijator i nositelj projekta), Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti i Tehnički muzej Nikola Tesla.

Svaki od muzeja sudionika predstavit će se pomno osmišljenom prigodnom ekspozicijom, a sudjelovat će i u organizaciji popratnih sadržaja ovog kulturnog događanja (radionicama, predavanjima i sl.). Tijekom dana, u paviljonu će se, uz izložbe, odvijati i brojne stručne radionice, a u večernjim satima predavanja i prezentacije. 

Više o manifestaciji “Muzeji izvan muzeja” možete pročitati u našem članku Pet zagrebačkih muzeja sudjeluje u projektu “Muzeji izvan muzeja”.

Sviđaju vam se fotografije portala Lice Grada? Pogledajte našu bazu zagrebačkih fotografija smještenu na portalu licegrada.media gdje možete pronaći više od 55.000 raznih kadrova sa zagrebačkih ulica!

Istražite Lice Grada: