VijestiDogađanja u ZagrebuTjedni raspored Teatra i Studija EXIT od 24. do 26. listopada 2019....

Tjedni raspored Teatra i Studija EXIT od 24. do 26. listopada 2019. godine

U nastavku pogledajte tjedni raspored Teatra i Studija EXIT za period od četvrtka, 24. listopada 2019. godine do subote, 26. listopada 2019. godine.

TEATAR EXIT, Ilica 2018

24.10. čet. u 19h DVIJE CRTE PLAVO
Tekst: Rosie Kugli
Režija: Frana Marija Vranković
Igraju: Sara Moser i Svetlana Patafta

Trudna sam, što sad?

Tinejdžerica Vita Mayer s užasavanjem otkriva da je ostala u drugom stanju. Nalazi se pred teškim izborom što učiniti. Pobaciti ili zadržati dijete? U moru pitanja koja je muče i na koja nema odgovora, osjeća da je sama.

Maloljetničke trudnoće nisu samo medicinski problem, već i problem seksualnog odgoja mladih. Predstava je namijenjena mladima kao i njihovim roditeljima i prosvjetnim radnicima jer otvoreno progovara o temi koja je često u našoj sredini tabuizirana.

26.10. sub. u 20h SUSRET 

Tekst i režija: Nina Mitrović
Igraju: Siniša Popović i Filip Križan

Prema riječima autorice i redateljice Nine Mitrović Susret je napeta psihološka drama o dva čovjeka suočena s prošlošću od koje više ne mogu pobjeći. Komad je to o ljubavi i mržnji, kajanju i žaljenju. I pitanju koje se krije u pozadini cijele priče: Što ako nam naši roditelji ne mogu ili ne znaju dati ljubav?Susret je 2009. nagrađen nagradom za dramsko djelo Marin Držić.  Izveden je 2013. u sklopu festivala novog pisma LabFest u Londonu, u koprodukciji Theatre 503 i Fat Git Theatre, u režiji Josha Rochea. Iste je godine imao premijeru u Slovenskom Narodnom Gledališču Nova Gorica u Sloveniji u režiji Primoža Beblera. Ovo je prvi put da ga hrvatska publika ima prilike vidjeti na pozornici. 

Studio EXIT, Gundulićeva 37/1

25.10. pet. u 19h  VOLIŠ LI ME?
Režija: Janez Vajavec  
Igraju: Vesna Tominac Matačić i Žiga Čamernik
Produkcija: Zagrebački glumački atelje u suradnji sa Studijem EXIT

Život koji smo sanjali nije se ostvario. Umjesto bračne idile koju smo planirali nakon prvotne zaljubljenosti susreli smo svoju osobnu bol od koje ne možemo pobjeći. Možemo li je nadvladati? I što nas čeka iza toga? Ljubav ili…?
Ovo su neke od tema koje otvara komedija Voliš li me?, oživljena fantazija dvadesetogodišnjeg perioda jednoga života koji su dvoje ljudi odlučili dijeliti u ulogama ljubavnika, životnih suputnika, iskrenih prijatelja, roditelja, pa čak i žestokih suparnika te naposljetku iskonskih ljudskih bića. Sve što jedna ”ljubavna” veza može podnijet pred očima gledatelja će se i dogoditi. 

26.10. sub. u 19h CABARET – KONCERT ZA ŽLICE I GITARU

Mentori: Rade Šerbedžija i Lenka Udovički
Igraju: Nikola Nedić i Mario Jovev
Produkcija: Teatar EXIT i Kazalište Ulysses

Žlice i gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma.

Autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva nastao je na temelju njihovog ispita iz glume na studiju Glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije.
Tekstove i glazbu koja se u predstavi izvodi napisali su Nikola Nedić i Mario Jovev. 

Naslovne teme