Tjedne preporuke: Jura Stublić, Kawasaki 3P i mala doza teatra

Na samom početku, imam divne vijesti za sve ljubitelje piva. Naime, od 19. do 21. svibnja Park dr. Franje Tuđmana pretvara se u svijet čarobnog napitka od hmelja. Traje Zagreb Beer Fest, uz pregršt dobrog pića i dobre glazbe. Između ostalog, nastupaju Jura Stublić i Film te Kawasaki 3P.

Kad smo već kod dobre glazbe, 16. svibnja u Areni Zagreb nastupa Deep Purple. Britanski rock i metal sastav zasigurno ima svoju publiku koja će ispuniti Arenu i prisustovati spektaklu koji se ne događa tako često. Ako još nemate svoje mjesto, požurite po karte!

U iščekivanju smo Zagreb Book festivala koji se održava idući tjedan, ali Knjižnica grada Zagreba organizira izuzetno privlačnu izložbu slika pod naslovom Zagreb u mom oku, srcu i objektivu. S obzirom da su nam fotografije autorice Sandre Tralić bliske tematikom, izložbu bismo rado pogledali. S obzirom da je autorica višestruko nagrađivana, rođena Zagrepčanka, koja je svoju ljubav prema fotografiji otkrila dosta kasno – ne sumnjamo da je riječ o vrhunskom umjetničkom doživljaju.

Već prethodno smo najavljivali tribinu Čitanje kazališta, a sada je vrijeme za njen drugi dio – Inkluzivno kazalište. 17. svibnja, s početkom u 18 h, u dvorani Polanec Zagrebačkog kazališta mladih. Gosti tribine su dr. sc. Mario Kovač i Vojan Perić, glumac Kazališta slijepih i slabovidnih. Govorit će se o inkluziji u kazalištu i nedovoljnoj pozornosti koju joj predaje akademska i kazališna zajednica. Tema je izuzetno atraktivna i problematična, a događaj intelektualno privlačna. Provedimo večer pametno. Što se mene tiče, vidimo se tamo!

Tekst: Ivana Granić