VijestiDogađanja u ZagrebuThe Brand New Heavies nakon 11 godina ponovno u Zagrebu - koncert...

The Brand New Heavies nakon 11 godina ponovno u Zagrebu – koncert u Tvornici kulture

The Brand New Heavies nakon 11 godina ponovno u Zagrebu! Kraj listopada u znaku londonske „Acid jazz“ scene.

Autentični jazz/funk/soul/R’n’B sastav, The Brand New Heavies, održati će koncert u Tvornici kulture, u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions, 27. listopada 2019. godine.

Pioniri londonske „Acid jazz“ scene, The Brand New Heavies, uspjeli su svoju veliku ljubav prema „funk groove-u“ iz sedamdesetih godina , putevima klasičnog soula u eri u kojom dominira hip-hop, transformirati u sofisticirani zvuk.

Osnivači benda, Jan Kincaid i Simon Bartholomew, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju cijeli niz uspješnica, od kojih je 16 pjesama ušlo na svjetske top 40 liste i do sada su ukupno prodali više od 2,5 miliona albuma.

Band je osnovan 1985. godine kao instrumentalni sastav inspirisan rijetkom, ali tada aktualnom groov clubing scenom u Londonu. Ubrzo nakon osnivanja bend se nadopunjuje puhačkom sekcijom i vokalima.Posljednjih godina radili su na novom albumu.

Band je već krenuo na svjetsku turneju, a time i datum zagrebačkog koncerta upisao na listu svoje dugo očekivane turneje.

Ulaznice za koncerte možete kupiti online ili na prodajnim mjetima Entria.

Tekst: The Brand New Heavies / 26. listopada / Tvornica kulture

Naslovne teme