Kako je profesor Baltazar stvorivši dugu spojio znanost i umjetnost – saznajte na Otoku Univerzijade, Jarun, 25. – 27. svibnja 2018.

Ove godine tema Piknika je Čarolija znanstvene animacije, povodom proslave 50-e godišnjice rođenja najvećeg popularizatora znanosti – profesora Baltazara.

Muzej za umjetnost i obrt ove je sezone u znaku ’60-ih godina dvadesetog stoljeća. Izložba “Šezdesete u Hrvatskoj – mit i stvarnost” (26. travnja – 30. rujna 2018.) prikaz je ovog razdoblja putem umjetnosti, arhitekture, dizajna, fotografije, filma, kazališta, glazbe, mode, medija, književnosti, kulture življenja. Prikaz ne bi bio cjelovit bez profesora Baltazara. Rodio se 1967. godine i otada prenosi svoju dobru, humanu, estetsku poruku potičući maštu i pobuđujući kreativnost i radoznalost.

Na Znanstvenom pikniku, uz animirani film Duga profesora Baltazara i prezentaciju o bojama i umjetnosti, s posjetiteljima će se razgovarati i o bojama. Posjetitelji se naučiti što su osnovne, sekundarne, tercijarne; komplementarne, hladne, tople, ne boje, boje u slikarstvu, tehnike… Također, naučit će se kako se iz tri osnovne boje mogu dobiti sve ostale. Otiskivat ćemo monotipije, izrađivati nakit u duginim bojama i crtati pokrenute slike. 

Sve dodatne informacije možete pronaći na sljedećem linku.

Istražite Lice Grada: