Sve umjetnosti na okupu: Zagreb je brz i kad uspori

Izgleda da Zagreb ipak malo usporava. Vrućine su, sklonite se u hlad, čitajte Lice Grada.

Ipak, nemojte propustiti zadnji tjedan Ljetnih noći Teatra Exit. Da mogu, svakako bih 26. srpnja u 21 h, i dalje u prostorijama Muzeja za umjetnost i obrt, pogledala predstavu Oleanna. Predstava preko dijaloga profesora i studentice prikazuje sukob starog i novog, refleksije o obrazovanju i obrazovnom susretu. Mikrokozmosi se sudaraju, propituju, diskutiraju. Vjerujem da će dočarati preokupacije većine stvarnih studenata, ali i goruća pitanja društvene stvarnosti u Hrvatskoj.

Osim teatra, imamo i izložbu. Ali jako posebnu! Jeste ikad čuli za stranicu Humans of Zagreb? Ako niste, bacite oko. Goran Kovačević, naime, autor je brojnih portreta koji prikazuju ljude iz zagrebačke svakodnevnice. Ne, nije to fotografija ulične mode, već zagrebačkog duha. Ispod svake slike nalazi se i ljudska priče. Savršen dokaz moje maksime da život piše najljepše priče. Fotografije možete pogledati od 20. srpnja do 31. kolovoza u Knjižnici Novi Zagreb.

Ako ste željni mora, u Zagreb nam stiže…Pula. Ili barem filmovi s Pulskog festivala. Tako će se 25. i 26. srpnja u 21.30 h na Ljetnoj pozornici Tuškanac prikazivati uspješnica Miloša Radovića, Dnevnik mašinovođe, a idući dan u isto vrijeme film Goran redatelja Nevia Marasovića.

Iskreno, na početku pisanja činilo mi se kao da vam nemam što ponuditi. Međutim, nakon malo istraživanja čini mi se da je Zagreb brz čak i kad uspori.

Tekst: Ivana Granić

Comments

comments