Sve prekrasne zagrebačke panorame sa Strossmayerovog šetališta

Priznajemo, volimo Gornji grad, a posebno Strossmayerovo šetalište! Znamo da nismo jedini koji ga često spominjemo u našim tekstovima i objavama na društvenim mrežama, a ovaj put ćemo još malo prostora posvetiti šetalištu s najljepšim panoramama Zagreba.

Da, ovaj put su teme panorame sa Strossa, a ima ih nekoliko!

Na istočnoj stranice vam se pruža pogled prema zagrebačkoj katedrali, dok su tik ispred vas ljubavni lokoti gdje možete “zaključati” svoju ljubav prema voljenoj osobi.

Ljubavni lokoti i panorama sa Strossa

Krenemo li prema zapadu, brzo nailazimo na mjesto s kojeg pucaju dvije iste, ali opet različite panorame grada. Prva je kraj same Uspinjače…

A ako želite još impresivniju panoramu, popnite se na Kulu Lotrščak. Isplati se, vjerujte.

Osim što imate pogled prema jugu, s Kule Lotrščak imate svojevrsni 360 pogled na Zagreb!

Pogled prema sjeveru

Nakon što se spustite s kule, prošećite nekoliko desetaka metara do Vranicanijeve poljane (Trg Bele IV), odakle možete ukrasti jedan mali djelić zagrebačke panorame. Možda ćete reći da je to gotovo identično kao prethodne fotografije, no s ove pozicije možete uhvatiti i znatiželjne Zagrepčane ili turiste kako se fotografiraju sa Zagrebom. Ponekad je dobro imati drugačiji kadar, nije fora imati sve isto!

I za kraj, idemo još malo prema zapadu odakle možete izvući još jednu fotografiju, i to preko Art Parka, odakle puca pogled na Gundulićevu ulicu.

Gundulićeva ulica

Koja vam je najdraža panorama sa Strossa? Mi se ne možemo odlučiti…

Istražite Lice Grada: