Ljetna turneja Ansambla LADO kreće 7. srpnja koncertom Ladovog orkestra i solista u Slavonskom Brodu gdje će izvesti vokalno-instrumentalni program „Kak je teško našu ljubav tajiti“. Isti program izvest će i u Osijeku i Iloku 8. i 9. srpnja. Sva tri koncerta počinju u 21 sat.

S tri različita programa obogatit će ljetnu kulturnu ponudu grada Zagreba!

U sklopu Međunarodne smotre folklora moći će se 12. srpnja pogledati dokumentarni film o Ansamblu LADO „70“  u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti. Ulaz na projekciju je, zbog epidemioloških mjera, ograničen na 100 posjetitelja. Istog će dana, u sklopu 39. ljetnog festivala klasične glazbe Večeri na Griču, LADO izvesti program „Kak je teško našu ljubav tajiti“ u atriju Galerije Klovićevi dvori. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr. Na istoj lokaciji, 19. srpnja, u sklopu MSF-a koncert će održati LADO Electro. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr. 

„U ovim izazovnim vremenima bilo je potrebno svakodnevni rad i  programe ansambla prilagoditi novonastaloj situaciji. Uz koncerte LADO Electra kojim smo krajem lipnja otvorili manifestaciju Ljeto u MSU, Orkestar i solisti Lada će tijekom srpnja izvoditi i svoj vokalno-instrumentalni program. Cijenjena publika u Slavonskom Brodu, Osijeku, Iloku i Zagrebu s naših dvanaest glazbenika i šest solista glazbom će obići Posavinu, zagrebačko Prigorje, Slavoniju, Baranju, Podravinu,  Međimurje i Dalmaciju.“, rekao je umjetnički voditelj Lada, Krunoslav Šokac.

„Unatoč specifičnoj i neizvjesnoj godini za sve umjetnike i kulturne institucije, tako i za Ansambl LADO, ovog smo ljeta pripremili nekoliko različitih događanja – od vokalno-instrumentalnog programa „Kak je teško našu ljubav tajiti“, preko koncerata LADO Electra do projekcija dokumentarnog filma „70“. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u jednom od gradova koja ćemo posjetiti. Naravno, uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.“, rekla je Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO.

Raspored događanja

  • 7.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Slavonski Brod, plato ispred Kazališnokoncertne dvoraneIvana Brlić-Mažuranić”, 21 
  • 8.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Osijek, Trg Vatroslava Lisinskog, Tvrđa, 21 
  • 9.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Ilok, dvorište Dvorca Odescalchi, 21
  • 12.7. dokumentarni film „70“ – Zagreb, dvorana Gorgona, MSU, 18.30
  • 12.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Zagreb, atrij Galerije Klovićevi dvori, 21 
  • 15.7. LADO Electro – Split, Peristil, 21
  • 16.7. LADO Electro – Šibenik, Tvrđava Barone, 21.30
  • 17.7. LADO Electro – Supetar, Vlačica, 21.30
  • 19.7. LADO Electro – Zagreb, atrij Galerije Klovićevi dvori, 21
  • 21.7. dokumentarni film „70“ – Pula, Kino Valli, 19.30

– Google oglasi –