Sezona s najvećim brojem gledatelja u gradskom kazalištu Žar ptica

Na kraju je još jedna uspješna sezona u Žar ptici, koju obilježava do sada najveći broj gledatelja. Brojke kažu da je od rujna do lipnja odigrano ravno 300 predstava, s 53 238 gledatelja i prosječnom popunjenošću dvorane od 88%, što je za oko tisuću gledatelja više nego prošle sezone i s 2 posto većom prosječnom popunjenošću nego lani.

Najizvođenija predstava je bila mjuzikl “Mala sirena”, H. Ch. Andersena u režiji Ive Srnec, premijerno izvedena u rujnu 2017. godine. Slijedi ju veliki tinejdžerski hit “Kako je tata osvojio mamu”, prema romanu Mire Gavrana u režiji Slađane Kilibarde, premijerno izveden u svibnju 2017. Na trećem mjestu najizvođenijih je nenadmašni “Dnevnik Pauline P.”, Sanje Polak u režiji Snježane Banović, koji se već 13 godina, od premijerne 2005., drži na vrhu popularnosti.

Prva predstava u rujnu tradicionalno je posvećena prvoškolcima u sklopu akcije “Dobrodošli dragi prvoškolci u Vaše kazalište Žar ptica”.

Ovaj put, na dobrodošlicu s besplatnom predstavom Indijanska priča, pozivani ste neposredno prije početka nove školske godine u nedjelju 02. rujna u 11 sati. Novim školarcima kao i onim starijim svoje znanje i životnu mudrost prenijet će poglavica Iagoo, koji će svima njima kao i mladim članovima svoga plemena, ispričati drevne indijanske legende o godišnjim dobima, ljubavi, poštenju i pravednosti.

Predstavu Indijanska priča je režirala Saša Broz, a uloge tumače: Ranko Zidarić, Ante Krstulović, Zoran Pribičević, Domagoj Janković, Petar Atanasoski, Amanda Prenkaj i Lucia Stefania Glavich Mandarić.

Besplatne ulaznice se preuzimaju na blagajni kazališta 1 sat prije početka predstave. Rezervacije nisu moguće.

Istražite Lice Grada: