Šesti Festival svjetske književnosti održava se početkom rujna

Šesti Festival svjetske književnosti održat će se, već tradicionalno, početkom rujna, i ponovno u Zagrebu i Splitu. Tijekom ovih godina Festival svjetske književnosti profilirao se ne samo izborom gostiju i brojem programa već i posjećenošću među najvažnije književne festivale koji se održavaju u Hrvatskoj, ali i širem okružju.

Ovogodišnji Festival za razliku od tri prošlogodišnja nema zemlju u fokusu, ali zato ima možda najzanimljivije goste do sada. Kao i svake godine dolaze nam gosti iz svih krajeva svijeta, od susjednih zemalja do daleke Australije, Južne Amerike, Afrike i, naravno, Europe. 

Stižu nam gosti iz sedamnaest zemalja svijeta koji će sudjelovati na pedesetak programa. Uz književnike i moderatore sudjeluju, kao i uvijek, likovni umjetnici i glazbenici.

Više od sto sudionika u desetak dana početkom rujna posjetit će Hrvatsku i biti u međusobno dijalogu te će predstaviti svoja djela hrvatskoj publici.

Festival svjetske književnosti održava se od 02. do 08. rujna 2018. godine, a sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici Festivala svjetske književnosti.