Šesta sezona upoznavanja mistične strane grada uz Gornjogradske coprnice

Gornjogradske coprnice popularna su kulturno turistička avantura u kojoj vas vještice vode u magičnu šetnju Gornjim gradom. Obilazak je jednako prikladan za ljubitelje povijesti, kao i one željne magije i mistike.​

Projekt je podržan od strane Turističke zajednice Grada Zagreba i edukativno-zabavnog je karaktera. Odvija se već 6. sezonu te se svakim novim periodom nadopunjuje. Recept za magičnu večer je jednostavan: noćna šetnja gradom u pratnji prave coprnice; vještičji šešir da čuva glavu; priče iz zagrebačke prošlosti ispričane pod svjetlošću lampiona; skriveni putevi našeg grada i tajanstveni susreti s likovima iz prošlosti.

Građani se pozivaju da rezerviraju svoje ulaznice za posebne obilaske posvećene buđenju proljeća akoji će se održati 17., 24. i 25.3. s početkom u 19h ispred kina Tuškanac u trajanju od 90 min. Obilazak je prikladan za parove, obitelj i zajednička inspirativna druženja. U travnju su obilasci planirani petkom i subotom (osim Uskrsne subote). Od svibnja s dolaskom još boljeg vremena i ljepših noći, Gornjogradske coprnice vas vode u šetnju petkom, subotom i nedjeljom.

Spajajući humor, vjerovanja o vješticama, stvarne prakse čaranja i povijesne činjenice, turistička vodičica obučena u coprnicu provesti će vas kroz vremeplov i omogućiti da uđete na kratko u svijet magije, mistike i vještičarenja.

Tekst kojeg izvode interpretatori likova iz prošlosti u dojmljivim kostimima s kulisom samog Gornjeg grada, nastajao je kao interpretacija povijesnih spisa, izražaj života slike stvarnosti kroz koje su prolazile žene iz prošlosti Zagreba. Navratite na čarobni napitak kod Kate Cankovice, naklonite se našoj ljupkoj, ali opasnoj dami iz 17. stoljeća, popričajte s proročicom Sybillom i tako uronite u tragičnu, uzbudljivu i tajanstvenu priču Gornjogradskih coprnica.

POZIV ZA SUDIONIKE; Dobro se zabavite, nešto naučite, ponesite kući par magičnih darova i ponosno nosite šešir na glavi kroz Gornji grad. Sudionici redom ističu kako im je bilo čarobno, mistično, duhovito, zabavno i edukativno i puno iznenađenja. A kažu da i Gornji Grad sada gledaju drugačije – kroz veo mistike i novih informacija.​

Ova neobična tura je prikladna i za djecu, koja zbog jake imaginacije se vrlo lako uživljavaju u priče i interaktivne elemente. A znatiželjnici imaju kućne ljubimce, mogu povesti i njih, bez bojazni da će završiti kao dio čarobnog napitka.

Sve dodatne informacije možete saznati na Facebook stranici Gornjogradske coprnice kao i na web stranici www.zgc.hr.