U sklopu programa na Trgu bana Jelačića u tjednu pred nama očekuju nas nastupi brojnih KUD-ova, zborova i vokalnih sastava. Tako će u ponedjeljak, 10. prosinca s početkom u 18 sati na pozornici Trga bana Jelačića nastupiti KUD Mladost i Prvi komin Snježanin. U 19 sati program je rezerviran za najmlađe posjetitelje koje pozivamo da nam se pridruže na glazbeno scenskoj radionici i nastupu dječjeg zbora Latice nakon čega će uslijediti i radionica ritmike i plesa Centra za kulturu Susedgrad.

U 19.30 sati očekuje nas nastup Zbora Domaćigosti koji je 2016. osnovan na inicijativu CMS-a s idejom da se iskoristi potencijal glazbe za uspostavu veza među različitim ljudima i kulturama. Glavni cilj zbora je doprinijeti integraciji izbjeglica i tražitelja azila, ali i svih osoba koje su došle u Hrvatsku potražiti novi dom. Zajedno s njima na pozornici će nastupiti i ZborXop, mješoviti zbor nastao pod okriljem Srpskog kulturnog društva Prosvjeta.

U utorak, 11. prosinca program na centralnoj pozornici Trga bana Jelačića počinje u 18 sati, a nastupit će KUD Žumberčani, X-TET, Crkveni zbor Anastasis, MVS Sinovi atara, dok je za veliko finale večeri predviđen nastup kršćanskog pop benda Bez kompromisa. Ovaj bend izvest će miks autorskih i prepjeva pjesama popularne kršćanske glazbe.

KUD Dubrava otvorit će koncerti program u srijedu, 12. prosinca, a nakon njih nastupit će i PZK Derventsko kolo te Pjevački zbor Danica koji je usmjeren na promicanje, razvitak i njegovanje hrvatske i svjetske glazbene baštine, klasične, sakralne i folklorne. Istoga dana nastupit će još i KUD Nikola Tesla čiji je moto – pjesma nas vodi kroz život, Zbor Desiderium čežnja i ŽVA Zwizde.

Efrajim bend zabavljat će posjetitelje na Trgu bana Jelačića u četvrtak, 13. prosinca, a istoga dana nastupit će još i zbor Panis Angelicus te ženska klapa Ćakulone koja i 17 godina nakon osnutka djeluje s ciljem oživljavanja, očuvanja i njegovanja tradicionalnih klapskih napjeva. Najmlađe posjetitelje Adventa na Trgu bana Jelačića uveselit će i nastup Dječjeg zbora OŠ Marina Držića.

A izvođači za djecu nastupit će i za vikend. Tako će u subotu, 15. prosinca s početkom u 12 sati nastupiti jedan od najboljih dječjih zborova – Klinci s Ribnjaka. Ovaj je zbor u 33 godine postojanja objavio 33 diskografska izdanja, a čak 12 puta osvojili su diskografsku nagradu Porin za najbolji dječji album. Iako nemaju toliko godina staža iza sebe, zbor Zagrebački anđeli koji također nastupa u subotu, postao je omiljen među publikom.

Ovaj dječji zbor djeluje tek četvrtu sezonu, a do sada je osvojio nekoliko priznanja za svoj rad među kojim i tri Zlatne diplome osvojene na Festivalu glazbe, 2017. i 2018. u Lisinskom.

Nagrađivani zborovi koji će nastupiti u nedjelju, 16. prosinca su Kikići i Genijalci. Ovaj Zbor i njegovi solisti dobitnici su više od 350 priznanja i nagrada na festivalima i natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tijekom vikenda na Trgu će nastupiti i brojni KUD-ovi te Klapa Ragusa koja od samog osnutka gradi svoj stil na sintezi dubrovačko – dalmatinske tradicije i unošenju elemenata moderne interpretacije, po čemu je postala prepoznatljiva i izvan svog grada Dubrovnika.

Manifestacijana Trgu bana Jelačića trajat će sve do 23. prosinca.

Podsjećamo vas da sve objave vezane uz Advent u Zagrebu možete pratiti na licegrada.hr/advent.

Istražite Lice Grada: