Zagrebački muzeji, zahvaljujući zanimljivim programima, neprekidno bilježe porast broja posjetitelja iz zemlje i svijeta. No, svakodnevni se obilasci brojčano teško mogu usporediti s posjetom koji se bilježi tijekom Noći muzeja. Toga se dana već od ranih večernjih sati čeka u dugim redovima, a muzeji se strpljivoj publici odužuju brojnim posebnim programima i radionicama. Tako će biti i ove godine 31. siječnja, kada su glavna tema petnaeste po redu Noći muzeja velike obljetnice hrvatskih muzeja. Od 18 sati do 1 sat poslije ponoći ulaz u muzeje je besplatan, a za posjetitelje se priređuju i dodatni programi dobrodošlice što ih čini još zanimljivijima.

U nastavku pogledajte što vas očekuje u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu.

18:00 – 01:00
*prigodna prodaja publikacija i suvenira
*stalni postav: zoološki i mineraloško-petrografski

Program
18.00 – 01.00
SUPERORGANIZAM – SNAGE ŽIVOTA SOCIJALNIH KUKACA
Izložen je veliki broj primjeraka iz entomoloških zbirki Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a radi se o vrstama iz porodica pčela, osa, mrava i termita. Ukupno je izloženo preko 1000 jedinki navedenih skupina.
18.00 – 01.00

FOSILI U PROTOKU VREMENA I UMJETNIČKOJ IMPRESIJI
Na izložbi je predstavljen mali dio bogatog geološko-paleontološkog fundusa muzeja i radovi učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagreb inspiriranih tim dijelom fundusa. Radovi su plod njihovog sustavnog dolaska u naš muzej gdje su fotografirali, skicirali, a u svojoj školi s profesorima i mentorima razrađivali ideje koje su ih dovele do finalnog rada.
18.00 – 01.00

KORALJ IZVAĐEN IZ MORA
Cilj izložbe je prikaz prirodoslovnih značajki koralja, vodeći računa o građi, načinu života, sistematici, rasprostranjenosti i ugroženosti, ali uz pridodane brojne zanimljivosti, legende, mitove, vjerovanja i umjetnički doživljaj koralja.
18.00 – 01.00

SKRIVENI STANOVNICI DOLINE NERETVE
Izložba je rezultat petogodišnje suradnje Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu i Prirodoslovnog muzeja Metković. Na izložbi je predstavljeno preko 200 vrsta mekušaca, uglavnom slatkovodnih i morskih školjkaša i puževa što ih je autor izložbe kustos Petar Crnčan sa suradnicima prikupio tijekom protekle dvije godine u dolini Neretve.
18.00 – 22.00

HPM SHOP
Prodaja muzejskih publikacija i suvenira po promotivnim cijenama
18.00 – 22.00

STALNI POSTAV
*Zoološki postav *Mineraloško-petrografski postav

Popis ostalih muzeja i događanja možete pročitati u članku OVDJE.