Radionica “Šetnja kroz bakreno doba” namijenjena djeci i mladima od 10 do 15 godina u subotu, održat će se 17. studenog 2018. godine s početkom u 11 sati u prostoru pedagoškog odjela Arheološkog muzeja u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 19.

Edukativna radionica “Šetnja kroz bakreno doba” odvija se u sklopu izložbe “Povratak u prošlost – bakreno doba u sjevernoj Hrvatskoj” koja prikazuje način života ljudi u razdoblju koje povezuje mlađe kameno i brončano doba. Vrijeme bakrenog doba ili eneolitika poznato je po izumu kotača i kola, uvođenju intenzivnog stočarstva, dolasku konja na prostor Hrvatske s prvim Indoeuropljanima, a najpoznatije je po vučedolskoj kulturi.

Radionica Šetnja kroz bakreno doba je kreativna i umjetnička radionica u kojoj se djeca i mladi upoznaju s umjetničkim ostvarenjima bakrenog doba. Naučit će o tehnikama ukrašavanja keramičkih posuda te na koji način se počeo koristiti i obrađivati metal. Djeca i mladi koristit će se istoimenom edukativnom publikacijom koja će im pomoći savladati bakreno doba na što kreativniji način.

Cijena sudjelovanja na radionici 20,00 kuna

– Google oglasi –