U Tehničkom muzeju Nikola Tesla održat će se radionica “Legićima punom parom!” koja je osmišljena u suradnji s Udrugom Gradionica, a s ciljem dodatnog približavanja postava “Transformacije energije” najmlađim posjetiteljima.

Radionica će se održati u subotu, 27. listopada 2018. godine u periodu od 10 do 12 sati.

U odjelu Transformacije energije Tehničkog muzeja Nikola Tesla, nekoliko je obnovljenih, funkcionalnih parnih strojeva. Prezentacija izvornih parnih strojeva u funkciji održava se periodično i za sve posjetitelje je vrlo atraktivan aspekt doživljaja muzejskih predmeta.

Osim što će vidjeti neke od parnih strojeva u radu, sudionici radionice će kroz njima poznatu igračku, LEGO kockice, spoznati principe rada ovih strojeva. Kroz boravak u muzeju, izgradnju jednostavnih strojeva i razgovor, otkriti će mnoge stvari iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. S lakoćom će naučit o prenošenju i korištenju energije jednostavnim mehanizmima poput koloture, remenica i zupčanika te što se događa sa silama i gibanjima i kako se to može iskoristiti.

Sudionici će raditi u paru što ih potiče na komunikaciju, suradnju, diskusiju, zajedničke kritike i zaključke.

Za sudjelovanje u radionici potrebno je kupiti pojedinačnu ulaznicu za stalni postav muzeja (20 kn). Preporučena dob za sudjelovanje je 8+

Zbog ograničenog broja sudionika obavezna je prethodna prijava za sudjelovanje na email: katarina.ivanisin.kardum@tmnt.hr ili na telefon 01/488 1643. Tek po dobivenom odgovoru djelatnika Muzeja prijavljeni ste i za sudjelovanje na radionici. 

Ista radionica održat će se u dodatna dva termina tijekom studenog 2018. godine.

Sadržaj donosi:

 

Istražite Lice Grada: