Naša priča.

U nastavku pogledajte priču platforme Lice Grada.

Stranice platforme Lice Grada

licegrada.hr – Zagrebački portal koji vam donosi dnevnu dozu Zagreba

licegrada.media – Portal na kojemu je smještena baza zagrebačkih fotografija

starizagreb.licegrada.hr – Stranica gdje možete čitati o povijesti grada Zagreba

dnevnik.licegrada.hr – Blog platforme Lice Grada koji vam donosi “behind the scenes” sadržaj

Sadržaj

Sadržaj baziramo na brojnim rubrikama smještenim na portalu licegrada.hr. Od rubrika u kojima pišemo o zagrebačkoj povijesti, preko velikih fotogalerija, sve do najava zanimljivih događanja u gradu Zagrebu.

Kreiranje sadržaja se temelji na filozofiji Jučer – Danas – Sutra, o kojoj možete više pročitati na stranici licegrada.hr/jds.

Osim rubrika, veliku ulogu u kreiranju sadržaja imaju svakako i brojni projekti, o kojima možete čitati u nastavku. To je samo mali dio bogatog sadržaja koji svakodnevno donosi portal licegrada.hr

Projekti

U sklopu portala platforme Lice Grada (licegrada.hr i licegrada.media) nalazi se nekoliko projekata koji su različite tematike – od fotografskih projekata do projekata koji gotovo na dnevnoj bazi donose zanimljive informacije o gradu Zagrebu.

U nastavku možete vidjeti popis svih projekata, a klikom na logotip možete saznati više informacija o pojedinom projektu.

Kulturna dobra
Puls jednog grada
Stari Zagreb
Gornji grad

Fotografije

Kada je u srpnju 2013. godine Lice Grada prvi put ugledalo svjetlo dana i zauzelo svoj mali dio na internetskim prostranstvima, ideja i filozofija su bili usmjereni prema fotografijama grada Zagreba.

Ništa se nije promjenilo do danas. Dapače, u ovih nekoliko godina, Lice Grada se pretvorilo u pravu platformu koju čine dva portala, a od kojih jedan sadrži i veliku bazu zagrebačkih fotografija. Portal licegrada.hr je zagrebački portal koji donosi dnevnu dozu Zagreba, portal licegrada.media je medijski dio platforme koji sadrži bazu od nekoliko desetaka tisuća različitih zagrebačkih fotografija (sustav Zbirka_LG).

Još od samih početaka platforme Lice Grada razvijala se ideja o izgradnji velike baze zagrebačkih fotografija koja bi okupljala različite ilustracije zagrebačkih vizura, događanja u gradu Zagrebu i života sa zagrebačkih ulica.

Danas imamo točno to! Bazu fotografija, koja nosi ime Zbirka_LG, a koja okuplja desetke tisuća različitih zagrebačkih fotografija te kontinuirano raste. Svakodnevno smo na zagrebačkim ulicama gdje prikupljamo nove fotografije različite tematike, prenosimo šarm zagrebačkog duha na vaše pametne telefone, tablete i laptope, te našim fotografijama želimo zamrznuti vrijeme i pričati zagrebačke priče na naš jedinstven način.

Što trebate znati?

Sustav Zbirka_LG, kako zovemo našu bazu zagrebačkih fotografija, smještena je na trećem portalu platforme Lice Grada – licegrada.media.

Na istom portalu možete i pretraživati desetak tisuća naših fotografija kao i vidjeti zadnjih 48 fotogalerija koje su dodane u sustav Zbirka_LG.

Informacije

Lice Grada ima svakodnevnu ulogu u informiranju građana grada, ali i svih posjetitelja Zagreba. U nastavku možete pogledati kako koncipiramo servisni dio za građane smješten na portalu licegrada.hr

Na stranici Centar za građane možete pronaći razne informacije vezane uz grad Zagreb, od stanja na zagrebačkim prometnicama, korisnih linkova, informacija o javnom prijevozu te sve potrebne informacije kako biste započeli svoj dan.

Dodatne informacije

Saznajte zašto je Lice Grada = Dnevna doza Zagreba

Odgovor na pitanje: Što je Lice Grada?

Dodatno istražite platformu Lice Grada