U Preradovićevoj ulici 8, 1. prosinca 2019. godine otvorio se prvi muzej Mamurluka u svijetu. Ovo nezaboravno mjesto zaboravljenih događaja projekt je skupine studenata koncipiran kao pijani povratak kući – od samih gradskih ulica, usputnih šumaraka do eventualnog dogaska doma gdje se, ako ste te sreće, budite ujutro.

Ideja ovog jedinstvenog muzeja rodila se prilikom večernjeg izlaska, kada su studenti Rino Duboković i Roberta Mikelić zajedno s društvom krenuli prepričavati vlastite priče o pijanstvima.

Uskoro ih je vesela atmosfera popraćena urlicima smijeha dovela na ideju: muzej u kojem će biti izložene pijane i mamurne priče iz jedan predmet koji bi ju najbolje predstavio.

U realizaciji ideje pomogli su redom studenti koji su odabrali prostor, osvjetljenje, oslikali zidove, ali i poslali priče. Atmosferu pijanog puta kući dočarat će četiri prostorije, a avantura počinje ulaskom u Muzej gdje je vizualno dočarana prva stanica puta koji počinje izlaskom iz zagušljivog kluba ili bara. 

Muzej Mamurluka nezaobilazno je mjesto ovog Adventa za sve ljude željne dobre zabave i smijeha. Priče su istodobno izložene i na hrvatskom i na engleskom jeziku, a muzej će biti otvoren svakog dana od 11:00 do 23:00 sata.

Cijena ulaznice je 25,00 kn, dok će studenti trebati izdvojiti 20,00 kn

Ako i vi imate mamurnu priču koju bi voljeli podijeliti i biti dio Muzeja Mamurluka, to možete učiniti putem maila na: museumofhangovers@gmail.com ili na Facebook stranici muzeja.

– Google oglasi –