Zagrebačkom kazalištu lutaka veliko je zadovoljstvo predstaviti najnoviji naslov: Perraultova „Mačka u čizmama“. Premda je pripovijest o mačku pomagaču stara više stotina godina i zabilježena po čitavom svijetu od Sibira do Filipina, upravo je Charles Perrault od nje napravio klasik književnosti za djecu. Premijera će se održati u petak 30. studenog 2018. godine u 19 sati.

Foto: Ines Novković

Kako to već biva, najmlađi mlinarev sin naslijedio je prividno najmanje vrijedan dio očeva imutka – mačka. Premda je mačak u mlinu vrlo koristan za hvatanje miševa koji bi se u protivnom gostili zrnjem, mladić ne zna što bi s njim dok mačak ne – progovori. I tako mladić, htio ne-htio, biva uvučen u svijet poznate bajke, u kojemu će morati pobijediti čudovište, umiliti se kralju i, naravno – osvojiti ruku kraljevne.

Priča je to koja ironizira uspon siromašnog mlinareva sina na društvenoj ljestvici, pokazujući kako lukavstvo i fina odjeća znaju biti dovoljni za stjecanje društvenoga ugleda. Taj sloj je, dakako, čitljiv odrasloj publici, dok djeca u priči prepoznaju da se ne trebaju bojati moćnika, pa ni čak ni naizgled nepobjedivih čarobnjaka, jer dosjetljivošću mogu svladati i najveće zapreke.

Foto: Ines Novković

U predstavi glume Marta Bolfan Ugljen, Anđelko Petric, Borna Galinović, Boris Mirković, Mario Mirković, Branko Smiljanić, Mladen Čutura, Adam Skendžić i Janko Popović Volarić. Kreatorica lutaka i kostima je Vesna Balabanić, scenografkinja Dinka Jeričević, skladatelj Mario Mirković, a kreatori rasvjete Dražen Dundović i Igor Matijevac.

Prva izvedba u slobodnoj prodaji na rasporedu je u nedjelju 2. prosinca 2018. godine u 11 sati.

Rezervacija ulaznica za novinare: 01/ 4878 – 445 i 4878 – 446 ili prodaja@zkl.hr.

– Google oglasi –