Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust u suradnji s Vijećem Gradske četvrti Donji grad obilježava Svjetski dan mira u petak, 21. rujna 2018. godine, na zagrebačkom Zrinjevcu kada on postaje Park tolerancije.

Taj petak ne samo da se slavi mir već i Dan Donjeg grada te su pozvani svi sugrađani i susjedi iz “kvarta” da se pridruže od 15.00-18.00 sati kod paviljona na Zrinjevcu.

Ne propustite priliku za zabavu na pametan, edukativan i kreativan način sa širenjem snažnih i važnih poruka – a to je upravo ono što vas očekuje na Zrinjevcu! Laboratorij zabave osmislio je kreativne radionice, igre i zadatke na temu mira, tolerancije, inkluzije, društvene odgovornosti… Sve redom važni pojmovi nekad pomalo zaboravljeni, zato jedva čekamo sve nas (velike i male!) podsjetiti zašto je njegovanje ovih kvaliteta preduvjet za život u miru, zajedništvu i toleranciji.

Na livadi kod fontane nalazit će se više punktova na kojima će se puno raditi, promišljati, smišljati i izrađivati. Posjetitelji će se tako moći zaustaviti na Punktu mira ili provjeriti što se radi na Punktu tolerancije. Očekuje ih i MultiKulti punkt kojemu je zadatak predstaviti različite kulture s njihovim karakteristikama i posebnostima koje ih čine prekrasnima na svoj unikatan način.

U Parku tolerancije djeca i roditelji upoznat će se sa simbolima mira iz cijeloga svijeta te se podsjetiti da, iako postoje kulturne razlike, nikada nisu toliko velike da bi nadjačale naše zajedništvo.

Svjetski poznat projekt Frendovska klupa

Laboratorij zabave provodi ovaj internacionalni humanitarni projekt osmišljen u cilju prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije, sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom pravi je primjer da su najveće poruke često skrivene u malim i jednostavnim stvarima. Zato jedva čekamo da se Frendovska klupa vrati na Zrinjevac i to na ovako poseban dan!

Ostavite svoju poruku mira

U sklopu Parka tolerancije “izgradit” će se i jedan vrlo poseban zid, zid koji ne razdvaja već koji spaja. Na Zidu lijepih želja moći ćete ostaviti svoju želju, a odmah pored na Punktu mira objesiti svoju poruku mira na špagu oko drveća. Svačija poruka je bitna, svačiji glas se broji i svaka dobra želja dobro dođe – neka se ponosno vijore i šalju poruku mira u cijeli svijet!

To nije sve – Laboratorij zabave pripremio je još raznog bogatog sadržaja, animacijskih igara i kreativnih aktivnosti. I naravno – puno zabave! Cijeli dan posvećen je prenošenju snažne poruke o empatiji, toleranciji, poštivanju drugih i društvenoj odgovornosti.

Svi su pozvani! Dođite na Zrinjevac u petak od 15.00 – 18.00 sati i priključite se obilježavanju i proslavi ovog važnog dana.

Istražite Lice Grada: