Arheološki muzej vas poziva na predavanje “Analiza ljudskih ostataka s ilirske nekropole Kopila” u sklopu ciklusa “Znanosti o prošlosti – pouke za budućnost” projekta Mend the Gap. Predavanje o analizi ljudskih ostataka s ilirske nekropole Kopila održat će dr. sc. Davorka Radovčić, kustosica u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, u četvrtak, 11. listopada u Velikoj dvorani Arheološkog muzeja u Zagrebu s početkom u 19 sati.

Ulaz na predavanje je besplatan!

O predavaču

r. sc. Davorka Radovčić diplomirala je arheologiju 2004. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, magistrirala 2008. i doktorirala 2011. godine antropologiju na Sveučilištu Michigan u Ann Arboru, SAD. Od 2012. godine zaposlena je u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju gdje je kustosica Zbirke krapinskog diluvija, Zbirke odljevaka fosilnih i recentnih pongida i hominida te Antropološke zbirke. Znanstveni interesi Davorke Radovčić uključuju evoluciju čovjeka, evoluciju simboličnog ponašanja te pretpovijesnu arheologiju Hrvatske i Mediterana.

Ciklus predavanja „Znanosti o prošlosti – pouke za budućnost”

Doprinosi arheologije, biologije, genetike, geologije i paleontologije Ciklus predavanja zamišljen je da premosti jaz između specijaliziranog svijeta znanstvenika, čiji je rad neupućenima često nerazumljiv, te šire zainteresirane javnosti. Svi predavači istaknuti su stručnjaci koji se bave različitim znanstvenim problemima vezanima uz proučavanje prošlosti: arheolozi, arheozoolozi, arheobotaničari, arheogenetičari, paleontolozi, geomorfolozi i drugi. Svaki od njih na pristupačan će način predstaviti neke od najatraktivnijih rezultata svojih istraživanja

Sadržaj donosi:

 

Istražite Lice Grada: