U tijeku Tjedna Svemira koji se obilježava svake godine od 04. do 10. listopada, u četvrtak 04. listopada i srijedu 10. listopada očekuju vas interesantna predavanja u planetariju Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

U četvrtak, 4. listopada 2018. u 18 sati i u 20 sati u planetariju Muzeja održat će se popularno-znanstvena predavanja za građanstvo na temu:

SVEMIR SVUDA OKO NAS
Predavač je Zvonimir Drvar, voditelj planetarija

Svakodnevno se promatrajući svemir zapitkujemo o njegovim prostranstvima i veličini. Na predavanju će biti riječi o općem ustrojstvu svemira i najvećim otkrićima koja su nam pomogla u shvaćanju i razumijevanju svemira, od najbližih planeta preko zvijezda u bližem okruženju do najudaljenijih galaksija vidljivog svemira.

U srijedu. 10. listopada 2018. u 18 sati u planetariju Muzeja održat će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu:

ASTRONAUTIKA – JUČER, DANAS, SUTRA
Predavač je Ante Radonić

Tom prilikom posjetitelji će se upoznati sa aktualnim zbivanjima na polju svemirskih letova. Proteklih dana, po prvi put u povijesti, minijaturni aparati skakali su po površini jednog asteroida. U mjesecu studenom ove godine jedna međuplanetarna letjelica rekordno će se približiti Suncu dok će se druga pokušati spustiti na površinu Marsa. Krajem ove godine očekujemo novi susret automatske letjelice i asteroida. Za nekoliko mjeseci kreću prvi privatni svemirski brodovi za prijevoz astronauta u orbitu. Što možemo očekivati u narednim godinama? Predavanje će biti popraćeno mnoštvom fotografija.

Ulaz na sva predavanja je besplatan.