Pokazna radionica “Restauriranje namještaja” u Muzeju za umjetnost i obrt

U subotu 19. siječnja 2019. godine u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se pokazna radionica “Restauriranje namještaja”.

Radionica je osmišljena uz izložbu Tajni život baštine – 70 godina sustavne konzervatorsko-restauratorske djelatnosti u Hrvatskoj.

U uvodnom vodstvu po izložbi objašnjavaju se temeljni pojmovi zaštite kulturne baštine i predstavlja posao konzervatora-restauratora.

Radionica je zamišljena kao upoznavanje s osobitostima drva kao materijala i s načinima čuvanja i održavanja antiknog namještaja. Prezentirat će se osnovni materijali i tehnike koje se koriste pri restauriranju namještaja, kao i sitni popravci koje svatko može napraviti kod kuće.

Po izložbi će voditi Iva Koci, viši konzervator restaurator, a voditeljica radionice je Tjiana-Annar Trputec Strčić, viši konzervator restaurator.

Radionica je besplatna uz kupljenu ulaznicu za izložbu (prema povoljnijoj cijeni – za grupne posjete). Ako ste već posjetili izložbu Tajni život baštine, uz predočenje ulaznice ostvarite besplatan ulaz.

Prijave nisu potrebne.

Slične objave