Grad Zagreb u adventsko vrijeme već tradicionalno nudi bogat kulturni program koji će zadovoljiti i najzahtjevnije posjetitelje. U sklopu najboljeg božićnog sajma u Europi ove će se godine na Trgu bana Jelačića na glavnoj pozornici predstaviti mnogi izvođači – renomirana kulturno umjetnička društva poput SKUD-a Ivan Goran Kovačić, i brojni amaterski i dječji zborovi kao što su Hrvatski pjevački zbor Ivan pl. Zajc, Mješoviti zbor sv. Barbare Panis Angelicus, AZ FFZG Concordia discors, te Dječji zbor Kikići i Genijalci, Zagrebački anđeli, Pahuljice i neizostavni Klinci s Ribnjaka.

Tako će svi posjetitelji glavnog zagrebačkog trga, između ostalog, moći uživati u izvedbama, instrumentalnih orkestara, najpoznatijih gospel pjesama, višeglasnim obradama popularnih pjesama, kao i nagrađivanih dječjih zborova koji će izvoditi autorske skladbe. Nezaobilazni dio repertoara bit će i koncerti pučkih korizmenih i božićnih te Marijanskih napjeva, a na pozornici centralnog zagrebačkog trga posjetitelji će moći uživati i u izvedbi klape “Ragusa” koja neprekidno djeluje već 41. godinu.

Program na centralnog zagrebačkom trgu namijenjen je svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske i svjetske glazbene baštine, te klasične, sakralne ali i folklorne glazbe.

Manifestacija na Trgu bana Jelačića počinje paljenjem prve adventske svijeće u subotu, 1. Prosinca u 17 sati, a trajat će sve do 23. prosinca.

Podsjećamo vas da sve objave vezane uz Advent u Zagrebu možete pratiti na licegrada.hr/advent.

Istražite Lice Grada: