Lako je pisati i govoriti o ljubavi, romantici i sretnim završecima, no što je s onom drugom stranom bračne zajednice? Odgovor na to pitanje uskoro ćemo vidjeti u kazalištu KNAP, koje je za prve dane jeseni pripremilo pravu malu poslasticu – “Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto” na simpatičan i humorističan način opisuje nesporazume i probleme u muško-ženskim odnosima te propituje što se događa nakon sudbonosnog DA.

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku diljem svijeta. Kroz priču nas vodi dvanaestoro jednako zanimljivih i napornih osobnosti, odnosno dvanaestoro “najopasnijih tipova supružnika na tržištu“ – Maza, Cjepidlaka, Kućanica, Škrtac, Trudnica, Šlampavac, Rasipnica, Konzervativac, Rospija i Hipohondar. Dozu uvjerljivosti i sličnosti sa zbiljom daje i piščevo poznavanje i razumijevanje ženske ćudi, muških mušica te poruka predstave, za koju autor kaže da je upozorenje svima koji naivno i zaljubljeno srljaju u brak, ali i onima koji su u tu klopku već upali.

Ulogu supruga tumači mladi zagrebački glumac Petar Atanasoski, dobitnik nekoliko nagrada za najbolju mušku ulogu te član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica. Žensku stranu ispričat će glumica Iskra Jirsak, dobitnica prestižnih nagrada na kazališnim i filmskim festivalima od kojih valja izdvojiti Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine. Redatelj predstave je Boris Kovačević, koji je do sada režirao tridesetak kazališnih djela te velik broj radio drama, televizijskih reklama i manifestacija, a od 2009. voditelj je kazališta KNAP.

Zaljubljeni ste, u braku ili o njemu (tek) razmišljate? Primite svoju dragu ili dragog za ruku, odvedite ih u KNAP i provjerite na licu mjesta vrijedi li i za vas drevna misao naših starih: Što nas ne ubije, možda nas zbliži.

Predstava je na rasporedu u petak, 26. listopada 2018. godine s početkom u 20 sati u Centru KNAP.

NAGRADNI NATJEČAJ!

Centar KNAP i Lice Grada nagrađuju jednu osobu s dvije ulaznice za predstavu “Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto” u Centru KNAP u petak, 26. listopada 2018. godine u 20 sati. Dvije ulaznice osvojit će osoba koja najbrže odgovori na sljedeće pitanje:

  • Prema romanima kojeg talijanskog književnika je nastala predstava “Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto”?

Svoje odgovore šaljite u inbox Facebook stranice Lice Grada, a pobjednik će biti onaj tko prvi pošalje točan odgovor na gore navedeno pitanje.

Istražite Lice Grada: