spot_img

Počinje 2. sezona emisije KolibriS! U goste dolazi akademska umjetnica

Nakon vrlo uspješne 1. sezone emisije KolibriS u kojoj je gostovalo ukupno 37 umjetnika/ica i djelatnika/ica iz kulture i počeli s emitiranjem na ukupno osam televizija diljem Hrvatske, u srijedu 29. rujna 2021. godine u 20 sati na youtube kanalu emisije KolibriS (https://www.youtube.com/EmisijaKolibris) premijerno će se emitirati 1. epizoda u 2. sezoni emisije KolibriS u kojoj gostuje akademska umjetnica Sandra Radić Parać.

Sandra je rođena u Mariboru, odrasla je na otoku Čiovu, a posljednjih sedam godina živi i radi u Berlinu. Kako je bilo studirati na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a kako živjeti i likovno djelovati u Trogiru te što je presudilo da Sandra Radić Parać 2014. iseli u Berlin i kako se snašla u novoj zemlji i novom gradu saznajte u 1. emisiji u 2. sezoni emisije KolibriS u srijedu 29. rujna u 20 sati u premijeri koja će se emitirati na linku:

Također, posebnost prve epizode, osim izuzetne gošće, leži u činjenici kako je emisija snimljena in situ tj. u prekrasnom prostoru Galerije sv. Krševana u Šibeniku za vrijeme trajanja Sandrine samostalne izložbe “Unutarnji mostovi”.

Link na event premijere 1. epizode u 2. sezoni: https://www.facebook.com/events/979382635942194?ref=newsfeed

Ukratko o emisiji KolibriS

“Emisija KolibriS emitira se jednom tjedno u trajanju od 50 minuta na osam televizija u Hrvatskoj, dok je srijeda rezervirana za premijerno emitiranje novih epizoda s početkom u 20 sati na youtube kanalu emisije KolibriS (https://www.youtube.com/EmisijaKolibriS), a tada nam se u live chatu pridruži i aktualni gost ili gošća emisije te ih gledatelji mogu pitati sve što ih zanima dok premijerno gledaju novu emisiju.

Sonja Švec Španjol je emisiju osmislila kao razgovor jedan na jedan unutar kojeg se predstavlja samostalno umjetničko djelovanje gosta te se obrađuju relevantne teme iz područja umjetnosti poput mogućnosti samostalnog umjetničkog djelovanja, percepcije i valorizacije umjetnosti i kulture u Hrvatskoj, problema smanjene satnice likovne kulture u obrazovnom sustavu kao i mogućnosti izlaganja i etabliranja na umjetničkoj sceni u Hrvatskoj i inozemstvu uz niz drugih relevantnih tema usko vezanih uz umjetnost i kulturu.

Ono što emisiju KolibriS čini jedinstvenom u Hrvatskoj jest činjenica da ju vodi i uređuje osoba iz struke – povjesničarka umjetnosti s dugogodišnjim djelovanjem kao nezavisna kustosica koja ima direktan uvid u život i djelovanje hrvatskih umjetnika/ica – njihovog duhovnog i stvaralačkog bogatstva, ali i problema s kojima se umjetnici susreću u svakodnevnom životu i svom umjetničkom djelovanju. Emisija KolibriS u fokus stavlja pojedinca – gosta/gošću, dok je prezentacija njihovog umjetničkog opusa popratni sadržaj. Naime, cilj je usmjeriti pažnju gledatelja na ljude koji stoje iza umjetničkih djela, na pojedince koji stvaraju sve te divne likovne, glazbene, književne, filmske, kazališne i ine umjetničke opuse te ih na taj način potaknuti da dodatno istraže opuse i djelovanje gostiju koje smo predstavili u emisiji KolibriS.”

Tekst i fotografija: Press

Slične objave